Sağlık
Giriş Tarihi : 24-12-2010 01:54

BİNİCİ: “TUS SINAVINDA HAKLILIĞIMIZ TESCİLLENDİ”

Türk Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Hamza BİNİCİ bir açıklama yaparak Türk Sağlık-Sen Genel Merkezimiz ÖSYM’ye yaptığı başvuruda 12 Aralıkta yapılan TUS sınavının sorularının yeniden değerlendirilmesi ve hatalı soruların iptal edilerek puanlamanın kalan sorular üzerinden yapılması ve bu doğrultuda kamuoyunun ve sendikamızın bilgilendirilmesini talep etmişti” dedi. Binici yaptığı açıklamanın devamında şunları ifade etti:

BİNİCİ: “TUS SINAVINDA HAKLILIĞIMIZ TESCİLLENDİ”

“Sendikamız tarafından yapılan başvuruda sınavda yaklaşık 10 tane sorunun hatalı olduğunun sınava katılan hekimlerce sendikaya iletildiği, başvurumuzda söz konusu hatalı sorular nedeniyle puan hesaplanması neticesinde yoğun bir çalışma temposu ile anılan sınava hazırlanan hekimler açısından telafisi güç zararlar ortaya çıkabileceği ve gerek ÖSYM'ye duyulan güvenin sarsılmaması gerekse sınava katılan hekimlerin mağdur edilmemesi için gerekli tedbirlerin alınması istenmiş di.

ÖSYM konuyu gündeme getirmemizin ardından 21 Aralık 2010 tarihinde bir açıklama yaparak TUS sınavında 4 sorunun iptal edildiğini duyurdu.

12 Aralık 2010 tarihinde yapılan TUS Bilim Sınavında denetçi akademisyenlerin yeniden değerlendirmesi sonucunda 4 sorunun adayların doğru cevap verebileceği biçimde düzenlenmediğinin tesip edildiği kaydedildi. Sınavda sorulan diğer 296 soruda, iptali gerektirecek bilimsel bir hata olmadığı tespit edildiği belirtildi.

ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre 4 sorunun 1 tanesinin soru kökünde hata olduğu, 2 sorunun cevabının cevap seçenekleri arasında bulunmadığı ve 1 soruda ise doğru cevap olarak verilen şıkta eksiklik bulunduğu açıklandı.

Bu nedenle, soruların söz konusu teste cevap veren adaylar tarafından doğru cevaplandığı kabul edilerek değerlendirme işlemi yapılacağı ifade edildi.

Biz Türk Sağlık-Sen olarak telafisi güç olabilecek bir olayda yetkilileri uyarmak suretiyle üzerimize düşen görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yaşanan olayda konuya duyarsız kalmayan tüm ÖSYM yetkililerine de teşekkür ediyor saygılar sunuyorum”

 

AdminAdmin