Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 17-07-2014 18:27

ÜNİVERSİTEYE ULAŞIMI SAĞLAYACAK YENİ KÖPRÜ İÇİN İHALEYE ÇIKILACAK...

Sivas Belediyesi Cumhuriyet Üniversitesi’ne TOKİ tarafından ulaşımı sağlayacak olan yeni Fadlum Köprüsü yapım işini ihaleye çıkarıyor. 07.08.2014 tarihinde Sivas Belediyesi İhale Komisyon Odası’nda yapılacak ihale saat 10.30’da gerçekleştirilecek.

ÜNİVERSİTEYE ULAŞIMI SAĞLAYACAK YENİ KÖPRÜ İÇİN İHALEYE ÇIKILACAK...

İhaleyi alan firmayla sözleşme imzalanmasının ardından 5 gün içerisinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. Yaklaşık 4 ay içerisinde hizmete girmesi beklenen köprü sayesinde Üniversite’nin ulaşım sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşturulmuş olacak.

Sivas Belediyesi tarafından mevcut Fadlum Köprüsü’nün alt tarafına yaptırılacak olan yeni köprü, 30 metre genişliğinde ve 46 metre uzunluğunda olacak.

Cumhuriyet Üniversitesi ile şehir merkezi arasındaki ulaşım sorunu yıllardır Sivas gündeminden düşmüyor. Gerek Üniversite yönetimi ve gerekse Belediye yönetimi çeşitli toplantılar yaparak bu sorunu gidermek isteseler de istenilen sonuç alınmamıştı.

Yapılan görüşmeler neticesinde halk otobüslerinin güzergâhlarında yapılan değişikliklerle bu sıkıntı bir nebze olsun çözülmüştü. Ancak Üniversite’ye TOKİ tarafından girişi sağlayan Fadlum Köprüsüyle ilgili çözüm bulunamamıştı.

Tarihi tescili bulunan Fadlum Köprüsü’nün dar ve küçük olması özellikle sınav dönemlerinde buradaki trafiğin sıkışmasına neden oluyordu. Ağır tonajlı araçlar nedeniyle yıpranan ve restore edilmesi gereken tarihi köprü trafiğe de kapatılamıyordu.

Geçtiğimiz yıl Üniversite ile Belediye arasında bir takım görüşmeler yapılmış ancak bir sonuç çıkmamıştı. Yerel seçimlerin ardından görevi devralan Sami Aydın, Üniversite’ye ulaşım noktasında büyük sıkıntı yaratan Fadlum sorununa el attı.

Sivas Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü Fadlum Köprüsü yapım işi Ağustos ayında ihaleye çıkıyor. Önümüzdeki ay yapılacak ihalenin ardından köprünün yaklaşık 4 ay gibi bir sürenin ardından hizmete girmesi bekleniyor.

AdminAdmin