Gündem
Giriş Tarihi : 10-07-2013 17:35

CHP'Lİ ÖZDEMİR: “BU BİR KATLİAM DEĞİL MİYDİ?”

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Sivas Katliamını unutturmaya çalıştığını ileri sürdü.

CHP'Lİ ÖZDEMİR: “BU BİR KATLİAM DEĞİL MİYDİ?”

TBMM İdare Amiri CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Sivas Katliamı'nı, yok sayma ve görmemezlikten gelmesine ve unutturma çabasını kınıyorum TBMM İdare Amiri CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Sivas Katliamı'nı, yok sayma ve görmemezlikten gelmesine ve unutturma çabasını kınıyorum. Ellerinde sadece sazları, yazdığı şiir kitapları bulunan; tek amaçları semah dönüp, türkü söylemek olan savunmasız insanlar dumandan boğulmuş, diri diri yanmıştı. ve bu insanların hepsi savunmasızdı. Bu bir katliam değil miydi?" diye sordu.

 

Aleviler ile ilgili reklam filminin TRT'de yayınlanmamasına ilişkin yazılı bir basın açıklaması yapan Özdemir, "Sayın Bülent Arınç, Posta gazetesinde yayınlanan ve TBMM'de soru önergesine konu olan 'Aleviler ne istiyor?' başlıklı yazı dizisiyle ilgili reklam filminin TRT'de yayınlanmama gerekçesini açıklamıştır" diyerek şöyle devam etti:

 

"Sayın Arınç açıklamasında, 'reklam filminde geçen katliam kelimesi Kırım, savunmasız insanların veya tutsakların toplu olarak öldürülmesi anlamında kullanılmaktadır. Böyle bir ifade vatandaşlar arasında kin ve düşmanlık tohumları ekebilir. Çocuk izleyicilerin üzerinde olumsuz etki ve muhtemel nefret algısı oluşturacaktır' demiştir. Öncelikle, Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın, Sivas Katliamı'nı, yok sayma ve görmemezlikten gelmesine ve unutturma çabasını kınıyorum.

 

Sivas'ta katledilenlerden Koray Kaya(12), ablası Menekşe Kaya(16) yaşında idi. Saldırganlar otele saldırırken, kendilerini korumak için ellerinde ne bir silah, ne de başka bir şey vardı. Otel ateşe verilirken de ellerinde ne bir yangın tüpü, ne de ateşi söndürecek başka bir şey vardı. Savunmasız ve çaresiz iki ana kuzusu, iki kardeş sadece birbirlerine sarılıp korunmaya çalıştılar. Cesetleri yangından sonra birbirine sarılmış olarak bulundu.

 

Madımak'ta, güvenlik kuvvetleri sekiz buçuk saat boyunca kendisini bekleyen vatandaşa yardım elini uzatmamış; 'yak, yak, yak' diye bağıran otel önünde ki 15 bin kişiye müdahalede etmemiştir. Ellerinde sadece sazları, yazdığı şiir kitapları bulunan; tek amaçları semah dönüp, türkü söylemek olan savunmasız insanlar dumandan boğulmuş, diri diri yanmıştı. ve bu insanların hepsi savunmasızdı. Bu bir katliam değil miydi?"

 

Arınç, soru önergesine verdiği cevapta, katliam kelimesini "savunmasız insanların toplu olarak öldürülmesi" şeklinde yanıtladığını belirten Özdemir, "Bu kelimenin 'TRT'de Sivas Katliamı için kullanılamayacağını' belirtmesi, aradan geçen 20 yıla rağmen, bu katliamı kavrayamamış olmasının aczi içinde olduğunu ve kendisinin düştüğü çelişkiyi göstermiştir" dedi.

AdminAdmin