Gündem
Giriş Tarihi : 02-06-2013 13:46

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT DEKANLIĞINDAN USULSÜZ UYGULAMALAR

VARAN 1…

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT DEKANLIĞINDAN USULSÜZ UYGULAMALAR

 

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığının uzun süreden beri usulsüz ve hukuksuz uygulamaları rahatsız edici boyutlara ulaşmıştır. Bu uygulamalar sadece rahatsız edici olmayıp aynı zamanda işleri bir çıkmaza soktuğu anlaşılmaktadır. Devletin bir kurumunu kendi çiftliği gibi idare eden Dekan Prof. Dr. Hanifi Vural, aynı zamanda bu uygulamalarıyla Üniversiteyi zor duruma sokmuştur.

Varan 1. Haberimizin konusu, atanma süresi geçmiş olmasına rağmen halen atanamayan görevlerle ilgilidir. Fakülte bölümlerinin Anabilim Dalı Başkanlıklarının görev süreleri Dekanlık Makamının 06.04.2010 tarih ve 500 sayılı yazısı gereği 06.04.2013 (Nisan) tarihinde bitmesine rağmen halen 03.06.2013 tarihine kadar Fakültede Anabilim Dalı Başkanları atanmamıştır.

Ayrıca 2012 yılının Aralık ayında Nükleer Fizik Anabilim Dalında bir Doçentin atanmasına rağmen bu bölüme Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliğinin 16. Maddesi ihlal edilerek bugüne kadar bir atama yapılmaması da büyük bir hukuksuzluktur.

Ayrıca Fakülte Kurulunda Profesör temsilcilik sürelerinin dolmasının üzerinden üç aydan fazla zaman geçmesine rağmen bugüne kadar Profesör temsilcisi atanmamıştır.

Bu durumda sorulması gereken soru şudur: Bugüne kadar Fen Edebiyat Fakültesinin bütün bölümlerinde alınan Bölüm kurul Kararları mevcutların imza yetkileri olmadığı için geçersiz olmuyor mu?

Fakülte Kurulunda Profesör temsilciliğinin süresinin dört aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen atama yapılmaması burada alınan kararları da tartışmalı hale getirmiş olmuyor mu?

Fakültenin iki aydır aldığı bütün kararlar tartışmalı durumdadır. Yetisi düşmüş ve yetkisi yenilenmemiş kişiler tarafından alınan bütün kararlar yasanın hangi maddesine göre geçerli kılınacaktır? Geriye dönük alınmış bütün kararlar şu anda sakıt durumda olup, bütün bu hukuksuz uygulamalar karşısında seyirci kalan yetkililer suç işlemiş olmuyor mu?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir hukuk devletidir. Hukuka uygun davranışlar konusunda örnek olacak kurumların başında üniversiteler gelmektedir. Kişi Dekan da olsa, yazılı hukuk çerçevesinde hareket etmek zorundadır.

AdminAdmin