Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 20-03-2013 17:13

AŞIK VEYSEL PANELDE ANLATILDI

Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nu ölümünün 40'ıncı yılında anma etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi'nde panel düzenlendi.

AŞIK VEYSEL PANELDE ANLATILDI

Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölümünün 40'ıncı yılı nedeniyle Cumhuriyet Üniversitesi tarafından organize edilen anma programı kapsamında ilk olarak resim ve ebru sergisi açılışı yapıldı. Açılışın ardından Aşık Veysel'in hayatının anlatıldığı panel düzenlendi.

 

Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde yapılan panele Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok'un yanı sıra öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Düzenlenen panele konuşmacı olarak Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Boyraz, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Bulut, Cumhuriyet Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Kaya ile aynı bölümden Yrd. Doç. Dr. Burhan Paçacıoğlu katıldı. Programda ünlü ozanın yaşam hikayesi, felsefesi ele alındı.

 

Aşık Veysel Şatıroğlu için yarın ise doğup büyüdüğü ve yaşama veda ettiği Şarkışla İlçesi'ne bağlı Sivrialan Köyü'nde anma programı düzenlenecek.

AdminAdmin