Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 11-03-2013 19:10

“ÜNİVERSİTEYE RAHAT ULAŞIM İÇİN KÖPRÜ VE RAYLI SİSTEM MASADA”

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Faruk Kocacık, üniversitenin ulaşım sorunun çözümü konusunda hem raylı sistemin hem de İşhan-TOKİ tarafına köprü yapımının masada olduğunu söyledi.

“ÜNİVERSİTEYE RAHAT ULAŞIM İÇİN KÖPRÜ VE RAYLI SİSTEM MASADA”

Cumhuriyet Üniversitesi'nde öğrenci sayısı artışına paralel olarak ulaşım sorunu bir türlü çözülemedi. Öğrenci yoğunluğu nedeniyle otobüs sayısının artırılması da sorunun çözümüne yetmedi. İşhan-TOKİ mevkiini üniversiteye bağlayan Fadlum Köprüsü'nün dar olması nedeniyle trafiğin yoğun olduğu saatlerde tıkanıklık yaşanıyor. Rektörlüğün ek köprü inşası için yaptığı çalışmalar, Fadlum Köprüsü'nün tarihi olması nedeniyle Anıtlar Kurulu'na takıldı.

 

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, "Bir şekilde bu sorunu aşmamız gerekiyor. Belediye, Özel İdare ve Karayolları ile işbirliği içinde surunu çözmeye çalışıyoruz." dedi.

 

FADLUM'A TARİHİ ENGEL

 

Fadlum Köprüsü'nde sıkıntı yaşadıklarını, trafik yoğunluğunda köprüde kuyruk oluştuğuna dikkat çeken Kocacık, şöyle devam etti: "Sorunu çözmek için en az haftada bir toplantı yapıyoruz. Köprünün kamulaştırılmasında sorun var. Köprünün bizden tarafında çiftlik var, özel mülk bir şey yapamıyoruz. Dava açsak kamulaştırma için 10 sene sürer, o kadar kim bekleyecek. O köprü 10 sene nasıl kullanılacak bu şekilde. Diğer yandan köprü tarihi olduğu için 53 metre sağına soluna bir şey yapılamıyor. Anıtlar Kurulu devreye giriyor. Bir şekilde bu sorunu aşmamız gerekiyor. Belediye, Özel İdare ve Karayolları ile işbirliği içinde surunu çözmeye çalışıyoruz."

 

RAYLI SİSTEM GEÇ KALINDI

 

Raylı sistem ile ilgili de çalışmaların sürdüğünü anlatan Rektör Faruk Kocacık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk ile bu konuda işbirliği içinde olduklarını, kendisinin de raylı sistemin mutlaka çözüme kavuşması gerektiğini düşündüğünü dile getirdi.

 

TCDD 4. Bölge Müdürlüğü'nden teknik ekiplerle görüştüklerini, Ankara'da bu hafta bakanlıkta toplantı yaparak konuyu görüşeceklerini aktaran Kocacık, teknik ekiplerin incelemeleri sürüyor. Biraz geç kalınmış olsa da inşallah olacak diye bekliyoruz. Üniversitenin bir ulaşım sorunu var ve biz raylı sistemle bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

 

AdminAdmin