Gündem
Giriş Tarihi : 05-02-2013 19:43

AKP FARKI 2,5 KAT AÇTI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti’nin oyunun yüzde 54’e yükseldiğini CHP’nin oyunun ise yüzde 21-22 bandında olduğunu açıkladı.

AKP FARKI 2,5 KAT AÇTI

Manisa'da AK Parti İl Başkanlığı binasını ziyaret eden Arınç, terör örgütüne silah bıraktırma sürecinde, milletin büyük desteğinin hükümetin arkasında olduğunu söyledi. Arınç, sürecin içinde hükümetin bulunmadığını, böyle bir gelişmenin bir yol haritasına bağlı olduğunu belirtti.

 

AK Parti arayı '2,5 kat' açtı

 

Son yapılan anketler hakkında da bilgi veren Arınç, 'Son anketlerde AK Parti yüzde 54, CHP 21-22, MHP 11-12 bandında' dedi.

 

0,5 fark barajı aşıyor

 

Bu sonuçlar yeni bir istatistiği ortaya koydu. 2011 seçimlerinde CHP'nin iki katı oy alan AK Parti bu farkı 2,5 kata çıkarmış durumda. 0,5'lik fark ise yüzde 10'luk seçim barajını aşıyor.

 

SPOR SALONU VE KÜLTÜR MERKEZİ AÇTI

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Celal Bayar Üniversitesi'nde (CBÜ) spor salonu ve ağabeyinin adını taşıyan `Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı. Arınç açılış öncesinde CBÜ'lü öğrencilerin yaptığı güneş enerjisiyle çalışan `Tarzan' isimli aracı inceledi. Bu arada, Arınç'ı protesto etmek isteyen Türkiye Gençlik Birliği üyesi iki kişi gözaltına alındı.

 

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli açılışta yaptığı konuşmada bilimsel başarıyı amaçlayan üniversitenin kendi altyapısını oluşturarak hedeflerine koştuğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Pakdemirli, 4 bin metrekare kapalı alana sahip 500 kişilik spor salonunun üniversitenin temel ihtiyaçları arasında olduğunu da söyledi.

 

"DARBECİLERİN YARGILANDIĞI DÖNEMİ GÖSTEREN RABBİME HAMD OLSUN"

 

Üniversite öğrencilerini sporla buluşturmanın çok önemli olduğuna vurgu yapan Bülent Arınç da, "Birileri Mehmet Pakdemirli rektör olduğunda korkup bazı beklentiler içine girdi. Ama hiçbirisi olmadı. Olmadığı gibi de üniversite iki kat büyüdü. İleride bir roman yazarsam Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden özellikle bahsedeceğim. Kızım Ayşenur Arınç da bu üniversiteden mezun oldu. Ancak okurken başı türbanlı olduğu için okula alınmadı. Gelip ben o zamanki yöneticilere sordum. `28 Şubat var' dediler. Neyse kızım öyle böyle okulu bitirdi. Şimdi Üniversite nereden nereye geldi. Darbecilerin yargılandığı dönemi gösteren rabbime hamd olsun" diye konuştu. Türkiye Gençlik Birliği üyesi iki kişi, üniversitede bulunduğu sırada Arınç'ı protesto etmek istedi. İki öğrenci gözaltına alındı.

 

Olayla ilgili konuşan Bülent Arınç, üniversitelerde protestoların normal olduğunu belirterek, "Bu demokratik bir haktır. Ama silahla, taşla, sopayla hak aranmaz. Herkes hakkını demokratik çerçevede aramalıdır" dedi.

AdminAdmin