Gündem
Giriş Tarihi : 08-10-2012 13:45

KURBAN BAYRAMI TATİLİ UZADI

Bülent Arınç, Kurban Bayramı tatilinin süresini açıkladı.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ UZADI

Başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Kurban Bayramı'nda kaç gün resmi tatil olacağını açıkladı.

 

ARINÇ'TAN ÜÇ MÜJDE BİRDEN

 

Arınç, "Arefe günü de tatil edildi. Tatil boyunca otoyol ve köprü geçişleri ücretsiz olacak. 29 Ekim'le birlikte tatil, 6 gün oldu" dedi.

 

Arınç ayrıca ''Emekli, dul ve yetim aylıkları Bayram öncesi ödenecek'' diye ekledi.

 

10 GÜN TATİL

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise Kurban Bayramı'nın 9 güne uzatılmasını teklif edecek. Cumhuriyet Bayramı da eklenince tatil 10 güne çıkacak.

 

Hükümet, 25 Ekim Perşembe ile 28 Ekim Pazar günleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı'nı 9 güne uzatmak için harekete geçti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Kurban Bayramı'nı 9 gün yapmak için teklifte bulunacağım" derken teklifin kabul edilmesi halinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birleşecek Kurban Bayramı tatili, 10 güne çıkacak.

 

"İNSANLAR GÜNEŞ VE TARİH GÖRSÜN"

 

Bu yıl Kurban Bayramı'nın haftanın ortasından başlayacağına işaret eden Günay, Bakanlar Kurulu'na, arife ve bayramın dışında kalan iki günün de tatile eklenmesini teklif edeceğini bildirdi. Günay, ''Eğer 2 gün de tatile eklenirse 8-9 gün kazanıyoruz ki ekimin 20'si civarı, Türkiye'de turizmin çok uygun bir zamanıdır. İnsanlar kışa girmeden önce güneş görsün, tarih görsün, gezsinler. Eğer o zaman da bir 9 güne tatili uzatabilirsek bir ikinci hamle de orada olacak'' dedi.

AdminAdmin