Sivas
Giriş Tarihi : 02-09-2012 15:45

KİTAP FUARI TÖRENLE AÇILDI

Sivas Valiliği ve Belediye Başkanlığı’nca düzenlenen, çeşitli resmi ve sivil kuruluşların desteklediği ”Sivas Kitap Fuarı” açıldı.

KİTAP FUARI TÖRENLE AÇILDI

 

Vali Zübeyir Kemelek, Şifahiye Medresesi’nde düzenlenen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Sivas’ta böyle bir organizasyonun ilk defa gerçekleştirildiğini söyledi.

 

Sivas’ın bir kültür şehri olduğunu ifade eden Kemelek, ”Bilginin en iyi kaynağı kitaptır, bilgi kitap vasıtasıyla günümüze ulaşmış ve bundan sonraki nesillere de ulaşacaktır. Bilginin sağlıklı olanına en kolay şekilde ulaşmak hepimizin görevidir.

 

Kitap, hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından bir tanesidir ve bu bakımdan böyle bir fuar hazırlanmıştır”dedi. Fuarın açılışında emeği geçenlere teşekkür eden Kemelek, organizasyonun gelecek yıllarda da yapılması için Sivas halkının ilgi göstermesinin gerektiğini vurguladı.

 

Kemelek, fuarın hayırlı olmasını diledi. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, okumadan hiçbir şeyin öğrenilmesinin mümkün olmadığını belirterek, herkesin okumanın şuuruna varmasını temenni ettiğini söyledi. Konuşmaların ardından, Vali Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Garnizon Komutanı Tuğgenaral Mustafa İlter ve Belediye Başkanı Ürgüp, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz fuarın açılış kurdelesini kesti.

 

Daha sonra bir rehber eşliğinde stantlar gezildi. Tanınmış yazarların söyleşi ve imza günleri düzenleyeceği fuara, 136 yayın evinin katıldığı, kitapların yüzde 25 indirimli satılacağı bildirildi. Ayrıca, okuma saatlerinde masalara bırakılan kitaplara okurların ücretsiz sahip olabileceği kaydedildi. 4 Eylül’e kadar açık kalacak fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

 

AdminAdmin