Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 11-12-2010 10:04

DEVLET SENARİSTLERİ TOPLUYOR

AKP’li Halide İncekara’nın “Sapıklığı teşvik ediyor’’ dediği “Fatmagül’ün Suçu Ne ?” dizisinin de aralarında olduğu bazı dizilerin yapımcı ve senaristleriyle, RTÜK’te çözüm toplantısı yapılacak.

DEVLET SENARİSTLERİ TOPLUYOR

 

AKP’li Halide İncekara’nın “Sapıklığı teşvik ediyor’’ dediği “Fatmagül’ün Suçu Ne ?” dizisinin de aralarında olduğu bazı dizilerin yapımcı ve senaristleriyle, RTÜK’te çözüm toplantısı yapılacak.

TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı ve AKP milletvekili Halide İncekara’nın “Sapıklığı teşvik ettiği” gerekçesiyle eleştirdiği “Fatmagül’ün Suçu Ne ? ” dizisinin de aralarında olduğu bazı dizilerin yapımcı ve senaristleri ile RTÜK’te çözüm toplantısı yapılacak.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut’un, bazı TV dizileri hakkındaki soru önergesini cevapladı. Arınç, ‘’Fatmagül’ün Suçu Ne ?’’ adlı diziye ceza uygulandığını ancak bu ve benzeri dizilerin içerik sorunlarının giderilmesi için dizi film yapımcıları ve senaristlerle RTÜK’te bir toplantı yapılacağını bildirdi.

“YENİ YASA BİR ÇIKSIN”

Arınç, cezai yaptırım konusunda RTÜK’ün elinin bağlı olduğunu savundu ve Meclis gündemindeki yeni RTÜK tasarısını hatırlatarak şunları kaydetti:

“Yayın ihlallerine RTÜK tarafından uygulanacak müeyyideler uyarı, program durdurma, para cezası, artırmalı para cezası ve yayın durdurma şeklinde kademeli olarak belirlenmiştir. Yayıncı kuruluşlara bir üst müeyyidenin uygulanması için daha önce bir alt müeyyidenin tebliğ edilmiş olması zorunludur. Bu durum üst kurul tarafından etkili yaptırım uygulanmasını engellenmektedir. Yeni hazırlanan tasarıda ise kademeli müeyyide uygulamasından vazgeçilerek, ‘para cezası’ ile birlikte ‘program durdurma’ tedbiri yetkisi verilmektedir’’

“SAPIK” DEMİŞTİ

TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı ve AKP milletvekili Halide İncekara, daha önce sanatçı Beren Saat ile Engin Akyürek'in oynadıkları “Fatmagül’ün suçu ne” ve Reşat Nuri Gültekin’in romanından uyarlanan “Yaprak Dökümü” gibi dizileri hedef almıştı. Dizilire reklam veren “muhafazakar kesimi” eleştiren İncekara, “Senaristerin de ruh sağlığından ve şuur altından şüphe ediyorum” demiş ve Beren Saat’in ruh sağlığının bozuk olduğunu iddia etmişti.

 

 

 

 

 

 

GAFFUR KARPUZLAR

 

 

AdminAdmin