Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 13-03-2012 18:13

KAN KAYSERİ'DE

Kayseri'nin Kızılay bölge müdürlüğü olmasından sonra şimdide sıra Cumhuriyet Üniversite'sinde.

KAN KAYSERİ'DE

Kayseri'nin Kızılay bölge müdürlüğü olmasından sonra şimdide sıra Cumhuriyet Üniversite’sinde. Yapılan kan bağışlarından toplanan kanların Kayseri Kızılay’a gönderilmesindeki sebebi olarak kanın geçeceği işlemlerin olduğu cihazların sadece orada olması gösterilmişti.

Cumhuriyet Üniversitesi Kan Bankasına umut bağlayan vatandaş bankanın gönderilmesi ile “Şimdi ne olacak” sorusunun yanıtını bekliyor.

Sağlık Bakanlığının en son çıkardığı yasaya göre kan alıp işleyebilen kurumlar için bir takım yeni standartlar getirildi. Bu standartların yerine getirilmesi konusunda süre tanınan Cumhuriyet Üniversitesi verilen sürede şartları yerine getiremediği için Kan Bankası kapatılarak Kayseri’ye gönderildi.

Kan bağışında bulunan ve hasta yakını olan vatandaş ise bu durum karşısında artık tepkisini koymaya başladı. Bağış olarak verilen kanların şehirde kalmaması ve burada acil kan ihtiyacı olan vatandaşı kanı o an tedarik edemeyecek olması tepki ile karşılandı.

Şimdi soruyoruz; şehirde bulunan kan merkezlerinin birer birer Kayseri’ye gitmesine neden önlem alınmadı? Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi kendilerine verilen sürede teknik cihaz eksikliğini hangi sebeplerden dolayı telafi edemedi?

Kan ihtiyacı olan hasta içi hasta yakınları bundan sonrasında ne yapacak?

Sivas İzci

AdminAdmin