Sivas
Giriş Tarihi : 04-12-2011 17:10

TOBB ETÜ, AÇACAĞI BÖLÜMLERİ SİVAS’IN İHTİYACINA GÖRE BELİRLEYECEK…

TOBB ETÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Şahin, teknik heyet ile birlikte Sivas’a gelerek fakültenin kurulacağı arazi üzerinde incelemede bulundu.

TOBB ETÜ, AÇACAĞI BÖLÜMLERİ SİVAS’IN İHTİYACINA GÖRE BELİRLEYECEK…

 

Heyet, Selçuklu mimarisinden esinlenerek Sivas’a ve TOBB’a yakışır modern bir proje hazırlayacak. Kurulacak fakültelerin bahar ayında temelinin atılması hedefleniyor.

 

TOBB ETÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Şahin, A Tasarım Mimarlık sahibi mimar Ali Osman Öztürk ve Müşavir firma sahibi inşaat mühendisi Ahmet Akpınar, Ticaret ve Sanayi odasını ziyaret etti.

 

Fakültenin kurulacağı Şeker fasrikası arazisi üzerinde incelemede bulunan Heyet daha sonra Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü makamında ziyaret etti.

 

Ziyarette konuşan TOBB ETÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Şahin, “Kısa zamanda bu hayırlı işten netice almak amacındayız. Netice aldıktan sonra yapacağımız işleri ikiye ayırdık. İlk olarak kendi açımızdan oradaki ihtiyaçlarımızı nasıl karşılayacağımızın çalışmasını yapıp sizlere bilgi sunacağız. İkincisi burada hangi bölümler olmamalı, nerden başlamalıyız gibi bir soruyu da sadece akademik açıdan değil, ilin ihtiyaçlarına uygun olarak eğitim tarafının da istişare ile çözeceğimiz bir eğitim çalışmasını yapacağız. Hazırlık çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayarak inşaat çalışmalarını başlatmayı istiyoruz” dedi.

 

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise Sivas’ın üniversiteler şehri olmasının Sivas’a büyük kazanımlar sağlayacağını vurguladı. Başkan Ürgüp,  “Buradaki fakültelerin sayısı önemli değil. Önemli olan çalışmaların başlayarak TOBB ETÜ’nün Sivas’a kazandırılmasıdır. Nitelik itibariyle Sivas'a katkı sağlayacak ve öğrenci sayıları da her geçen gün artacak ve Sivas’ın imajına katkı sağlayacaktır. Üniversitenin yapılması için arsayı verdik iş bitti diye bakmıyorum.  Bize düşen her türlü yardıma hazırız” açıklamasını yaptı.

AdminAdmin