Bölgesel
Giriş Tarihi : 25-11-2011 11:10

27 NİSAN KIRILMA NOKTASIYDI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Cumhurbaşkanı seçmek istiyoruz, meclis başkanıyım, meclisi topladım, içerde 361 kişi var. 367 kepazeliği diye bir şey çıkardılar ve maalesef Anayasa Mahkemesi de bunu kabul etti'' dedi.

27 NİSAN KIRILMA NOKTASIYDI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Cumhurbaşkanı seçmek istiyoruz, meclis başkanıyım, meclisi topladım, içerde 361 kişi var. 367 kepazeliği diye bir şey çıkardılar ve maalesef Anayasa Mahkemesi de bunu kabul etti'' dedi.

Arınç, partisinin Sosyal Yaşam Merkezi'nde düzenlenen Gemlik ilçe kongresinde, çarşamba gününden bu yana Bursa'da olduğunu belirterek, bugünü Gemlik'e ayırdığını söyledi.

Bursa milletvekillerinin bölgeye gelmesini istemediğini dile getiren Arınç, milletvekillerinin Meclis çalışmaları için Ankara'da kalmaları gerektiğini bildirdi.

Bugün milletvekillerine ''kalın'' dediğini ancak kendisinin Ankara'ya gitmek zorunda kaldığını ifade eden Arınç, şöyle devam etti:

''Cuma günleri çalışılmaz, buna göre program yaparız. Biz cuma günü Meclis kapalı diye düşünmüştük. CHP ve MHP, Hükümetimiz, sayın Bakanımız Beşir Atalay hakkında gensoru verilmişti. Gensorunun cuma günü görülüşmesi kararlaştırılmıştı. Çok şükür imkan var. Milletvekilleri birbirlerine vekaleten oy kullanamıyorlar. Bakanlar, birbirlerine vekaleten oy kullanabiliyor. Hükümetimiz adına gensoruda Başbakan Yardımcısı sıfatıyla bulunmam gerekiyordu ama Bekir Bozdağ'a vekaleti gönderdim, benim oyumu o kullanmış olacak. Ben Gemlik ve Yıldırım'ı bugün tercih etmiş oldum, inşallah hayırlı olur.''

AKP olarak Gemlik'te, 2002'de yüzde 32 oy oranıyla ile başladıklarını vurgulayan Arınç, sonra yüzde 47 olduğunu ve son olarak yüzde 48'i aştıklarını belirtti.

Yüzde 48'lik oyun, önemli bir oran olduğunu ifade eden Arınç, bunun ilçe teşkilatının sınıfını geçtiğini gösterdiğini söyledi.

Arınç, 9 yıl gibi uzun süre, istikrarla iktidarda kalmış başka hükümetin olmadığına dikkati çekerek, son seçimde 22 milyona yakın oy aldıklarını bildirdi.

-''367 kepazeliği''-

Milletin, partilerden nefret ettiği, ülkede yolsuzluk, enflasyon, ekonomide krizin olduğu dönemlerde, paranın değerinin kalmadığı zamanda AKP'nin geldiğini vurgulayan Arınç, ''Böyle zamanda sandığa gitmek lüzumsuz hale gelmişti. Böyle zamanda AKP ortaya çıktı. Millet dürüstlüğe, güvene, cesaretli olmaya ve dik durmaya AKP'yi görerek karar verdi'' dedi.

Partiyi kuranların, ilkeli, cesur, kararlı siyaset yapılmasını istediğini dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

''Kimseden korkmadık, çekinmedik. Milletten aldığımız emaneti, korkumuzdan ortada bırakıp kaçmadık. Ortaya çıkan birçok bilgi ve belge gösteriyor ki, bu partinin de korkup kaçması için, yıkılması için, hükümetin bırakıp kaçması için çok şeyler yapılmış. Biz ısrarla, cesaretle, kararlılıkla demokrasinin gereğini yaptık, milletin emanetine sahip çıktık. Millet buna inandı. 27 Nisan muhtırasını hatırlarsınız. Cumhurbaşkanı seçmek istiyoruz, meclis başkanıyım, meclisi topladım, içerde 361 kişi var. 367 kepazeliği diye bir şey çıkardılar ve maalesef Anayasa Mahkemesi de bunu kabul etti. Biz cumhurbaşkanı seçemedik.''

Aynı günün akşamında ''böyle bir cumhurbaşkanına izin vermeyiz'' anlamında bildiri yayımlandığını belirten Arınç, şöyle dedi:

''Bu, kırılma noktasıydı. Geçmişteki hükümetlerde başbakanlar gibi acaba AK Parti de varsa şapkası, yoksa neyi var nesi yoksa toplayıp bırakıp gidecek miydi yoksa bunun karşılığını millete güvenerek verebilecek miydi- 27 Nisan gecesi saat 23.15, 28 Nisan sabahı saat 09.00... Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına bir açıklama 'otur oturduğun yerde, sen benim emrimde bir memursun. Ben nasıl cumhurbaşkanı seçeceğimi bilirim. Anayasada yazılı olan dışında bana bir şey dayatamazsın.

Anayasaya uygun cumhurbaşkanı seçmek benim görevimdir. Benim işime karışma, kendi işine bak, fazla lafa da gerek yok.' Millet bunu sevdi ve AK Parti'ye alacağından daha fazlasını verdi. Yüzde 47 matematik olarak belki çok zordu ama bu cesaret ve kararılıktan dolayı millet bereketiyle, misliyle fazlasını verdi.''

-Milletin inancı sürüyor-

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, milletin inancının sürdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Yüzde 50'yi veriyor. Başkası yüzde 25 aldığında seviniyor, bayram ediyor. Bir başkası 'barajı aştım' diye uçuyor mutluluktan. Bazılarının çok büyük iddiaları vardı binde 6 aldığı için çok mutlu. Halbuki Bursa'da rakibimizdi 'yüzde 35 alacağız' dediklerinde dudaklar uçukluyordu. Yüzde 35'i alamadı az bir yanılma farkıyla canım binde 5 alıverdi, o da çok mutlu oldu. Demokrat Parti Genel Başkanı Bursa'ya geldi bin kişiyle miting yapıyor. Ama sözüne bakarsanız yüzde 57'yi garantilemiş maşallah başbakanlığa hazır, gerdeğe girecek damat gibi maşallah büyük bir heyecan içinde. Neredeyse ertesi gün başbakan olabilecek. Tabelasını zor kurtardı. Bunların yanında biz yüzde 50 aldık. Hayaldi, gerçek oldu. ''

Kongreye Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AKP İl Başkanı Sedat Yalçın ile çok sayıda partili katıldı.

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.com

Metin BOSNAKMetin BOSNAK