Gündem
Giriş Tarihi : 12-11-2011 02:15

AKP ŞERİATÇI KATİLİ İSTEYEMİYOR

Sivas katliamı sanığı Vahit Kaynar, yakalandığı Polonya’dan, 40 günlük süre içinde iadesi istenemediği için serbest kaldı. Sivas davası avukatlarından Şenal Sarıhan, “Hükümet isteseydi, ağırlığını koysaydı bu sorun çözülür, Kaynar iade edilirdi’’ dedi.

AKP ŞERİATÇI KATİLİ İSTEYEMİYOR

Adına ister vefa borcu deyin, ister umarsızlık deyin; ister eski gönüldaşlık deyin; ama gerçek bu.

Sivas katliamı sanığı Vahit Kaynar, yakalandığı Polonya’dan, 40 günlük süre içinde iadesi istenemediği için serbest kaldı. Sivas davası avukatlarından Şenal Sarıhan, “Hükümet isteseydi, ağırlığını koysaydı bu sorun çözülür, Kaynar iade edilirdi’’ dedi.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te 35 aydının yakılarak öldürülmesine ilişkin davada idam cezasına çarptırılan firari sanık Vahit Kaynar’ın tutuklu bulunduğu Polonya’da kefaletle serbest bırakıldığı bildirildi. Sivas davası avukatlarından Şenal Sarıhan, “Devlet bir kez daha katliam sanığını yargının önüne getiremedi” dedi.

Vahit Kaynar, 25 Eylül’de Polonya’da yakalanmış ve tutuklanmıştı. Polonya yasalarına göre 40 gün içinde Türkiye’ye iade işlemi gerçekleşmemesi halinde Kaynar’ın serbest bırakılacağı belirtiliyordu. Kaynar’ın yakalandığı haberini Sivas davası avukatlarından Şenal Sarıhan, 5 Ekim’de yaptığı açıklama ile duyurdu. Sarıhan’ın başvurusu üzerine Adalet Bakanlığı ancak 11 Ekim’de Kaynar’ın iadesiyle ilgili Polonya makamlarına başvurdu. Ancak bu süreçte Polonya mahkemesi Kaynar’ı yaklaşık 55 bin lira karşılığında serbest bıraktı. Avukat Şenal Sarıhan, Kaynar’ın Türkiye’ye iadesi konusunda devletin gerekli müdahaleyi yapmamasını eleştirerek, şunları söyledi:

“Hükümet isteseydi, ağırlığını koysaydı bu sorun çözülür, Kaynar iade edilirdi. Adalet Bakanlığı bizim başvurumuzdan günler sonra gerekli belgeleri toplayıp Polonya makamlarına başvurdular. 40 günlük iade süresi bürokratik işlemlerle dolduruldu. Bu aslında çok basit bir iştir, hemen çözülebilirdi. Üstelik bu cezası kesinleşmiş bir katliam sanığıdır. Devlet bir kez daha katliam sanığını yargının önüne getiremedi. Adi suçlarda dahi insanlar anında gözaltına alınabiliyorlar, ama bir katliam sanığını yargı önüne getirilemiyor” dedi.

 

 

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.

Metin BOSNAKMetin BOSNAK