Gündem
Giriş Tarihi : 20-09-2011 13:02

ARNIÇ 'BOMBA'YA İŞARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara’daki

ARNIÇ 'BOMBA'YA İŞARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara’daki
patlamayla ilgili, "(Terörün) nerede, ne zaman, ne yapacağına ancak istihbaratlar ve bir takım önleyici çabalarla karşılık verebiliyoruz ama bazen istenmeyen olaylar da maalesef bu şekilde bizleri üzüyor" dedi.

Arınç, TRT Avaz’da katıldığı programın ardından patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, TRT stüdyolarında düzenlenen TRT Avaz’ın açılış programında, Ankara’daki patlamaya ilişkin konunun önüne not olarak geldiğini söyledi. Arınç, "Sanıyorum Kumrular Sokak’ta, yani Başbakanlığa yakın bir yerde bir araçta patlama olmuş ve bu patlamada ağır yaralılar olduğunu arkadaşlarım bana haber veriyorlar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın olay yerinde olduğunu, kendisinin de birazdan olay yerine gideceğini söyledi.

Terörün vahşet olduğunu belirten Arınç, "Nerede, ne zaman, ne yapacağına ancak istihbaratlar ve bir takım önleyici çabalarla karşılık verebiliyoruz ama bazen istenmeyen olaylar da maalesef bu şekilde bizleri üzüyor. Herkese geçmiş olsun. Umarım bir can kaybı yaşanmamış olur. Olay tahkik edilecek. Bir haberde ölü olduğu, bir haberde de ağır yaralıların olduğu şeklinde bilgi var. Ancak içeride bu kadar haberim oldu. Olay yerine hem intikal edeceğiz, hem de arkadaşlarımızdan detaylı bilgi almaya çalışacağım. Geçmiş olsun" dedi.

Bir gazetecinin, "Olay size ne olarak geldi" sorusu üzerine Arınç, "Patlama oldu diye geldi. Patlama sonucunda araç yanmış, içinde bomba olduğu
tespit edilmiş veya biliniyor. Beşir Atalay, sanıyorum bu konuda daha açıklayıcı bilgi verir" diye konuştu.

"BU TÜR OLAYLAR HER YÖNÜYLE DEĞERLENDİRİLİR"

Cumhurbaşkanı Vekili, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara’daki patlamanın terör saldırısı olup olmayacağına ilişkin soru üzerine, "Bilmiyorum. Tabii bu tür olaylar her yönüyle değerlendirilir. Şu ana kadar bana gelen bilgi böyle bir açıklama yapmamı mümkün kılmıyor" dedi.

Çiçek, Kırıkkale Üniversitesi’nin yeni akademik yılı açılışı töreninden sonra gazetecilerin Ankara’da meydana gelen patlamayla ilgili sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın olay yerinde olduğunu, henüz net bir açıklama yapma noktasında bulunmadıklarını kaydeden Çiçek, "Araştırmalar, değerlendirmeler bitsin. Zaten ilgili makamlar da açıklama yapar. Bu safhada fazla bir şey söyleyemem" diye konuştu.

Patlamanın terör saldırısı olup olmayacağına ilişkin soruya Çiçek, "Bilmiyorum. Tabii bu tür olaylar her yönüyle değerlendirilir. Şu ana kadar bana
gelen bilgi böyle bir açıklama yapmamı mümkün kılmıyor. Onun için bir açıklama olursa işin içinde olan makamların yapması daha uygun olur" karşılığını verdi.

Çiçek, başka bir soru üzerine, olay yerinden bilgi aldığını ancak şu aşamada, bunları söyleyebileceğini ifade etti.

Metin BOSNAKMetin BOSNAK