Ekonomi
Giriş Tarihi : 20-07-2011 07:52

KIDEM TAZMİNATI İÇİN GÜVENCE VERDİ

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kıdem tazminatı fonu ile ilgili, “Çalışanlarımız rahat olsunlar biz onların kazanılmış haklarına ya da mevcut haklarına zarar getirecek bir çalışma yapmayız” dedi.

KIDEM TAZMİNATI İÇİN GÜVENCE VERDİ

Dün önce Türkiye  İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kutadgobilik’i ardından da, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner ve beraberindeki heyeti kabul eden Babacan, kıdem tazminatı fonuyla ilgili konuya açıklık getirdi. İşgücü piyasasıyla ilgili, çalışma hayatıyla ilgili bir dizi reformun gündemlerinde olduğunu, bunların hükümet programında yer aldığını söyleyen Babacan, hükümet programındaki ifadeye atıfta bulunarak, programda kıdem tazminatı fonunun sosyal taraflarla istişare edilerek uygulanmaya başlanacağı ifadesinin yer aldığını kaydetti.  “Bizim kıdem tazminatı fonuyla ilgili çalışmamız mutlaka çalışanların haklarını koruyacak bir bazda oluşacaktır” diyen Babacan, “Çalışanların haklarını korurken işveren üzerindeki yükleri de daha makul, sürdürülebilir, daha öngörülebilir çerçeveye oturtmaktır, amacı budur” dedi.

Çalışanlar rahat olsun

Önceki gün toplanan EKK’da bu konuyu değerlendirdiklerini, çalışmaların tamamlanmasının ardından gereken açıklamaların yapılacağını belirten Babacan, “Bizden duymadıkça, hükümet kararı haline gelmedikçe hiçbir duyuma inanmayın. Çalışanlarımız rahat olsunlar biz onların kazanılmış haklarına ya da mevcut haklarına zarar getirecek bir çalışma yapmayız” dedi.

Metin BOSNAKMetin BOSNAK