Turizm
Giriş Tarihi : 06-07-2011 08:55

TURİZM UÇAĞA AYAK BASMAKLA BAŞLAR

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, kurumun yeni hedeflerini ve turizme yönelik görüşlerini açıkladı. Kotil, turizmin; uçağa ayak bakmakla başlayacağını ifade etti.

TURİZM UÇAĞA AYAK BASMAKLA BAŞLAR

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, kurumun yeni hedeflerini ve turizme yönelik görüşlerini açıkladı.  Kotil, turizmin; uçağa ayak bakmakla başlayacağını ifade etti.

Temel Kotil, İstanbul'a yapılacak olan üçüncü havaalanının, kentin bir numarlı havaalanı konumunda bulunacağını vurgulayarak, 80 milyon yolcu kapasitesi ve iş merkezleriyle Dubai ve Cidde'deki havalimanlarına benzeyeceğini ifade eti. Kotil, kısa zamanda dünyanın en iyi havayolu şirketi ünvanını alacaklarını da vurguladı.

Türk Havayolları Genel Müdürü Temel Kotil, Türk Hava Yolları'nın, Avrupa'nın en iyi havayolu seçilmesini yorumlayarak, 'Bu yetmez, kısa zamanda dünyaın en iyisi olacağız' diye konuştu.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul'a yapılması planlanan üçüncü havalimanının ana havalimanı olarak hizmet vereceğini ve halihazırdaki iki havalimanının toplamı kadar kapasiteye sahip olacağını dile getirdi.

Kotil, şunları söyledi:

"Üçüncü havalimanı İstanbul’da çok şeyi değiştirecek. Yaklaşık 80 milyon yolcu kapasitesi olacak ve aynı zamanda iş merkezleri de bulunacak. Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanları’nın toplam 70 milyon yolcu kapasitesi var ve bu alanlar daha fazla genişleyebilecek durumda değiller. İstanbul’un 3’üncü havalimanı ana havalimanı görevi yapacak."

2023'TE 162 NOKTAYA UÇUYOR OLACAĞIZ

"Dünya havacılığı 20 yılda 3 kat büyürken, 8 yılda Türkiye’de yolcu sayısında iç hatlarda 6 kat, dış hatlarda 5 kat büyüme meydana geldi. THY’nin eleman sayısı artmadıu ancak cirosu arttı. Operasyon sayımızı artırdık, ona göre ciromuz artmış oldu. İstanbul’un kongre turizminde birinci sıraya yükselmesi için bize de görev düşüyor. İstanbul’un dünyaya en iyi bağlantı veren şehir olması lazım ki turizmde veya kongre turizminde birinci olsun. Bu bizim görevimiz. Biz görevimizi yapacağız, İstanbul’u dünyaya bağlayacağız. En kolay bağlantı veren şehir olacak burası. Çok iyi bağlantı vermeye yaklaştık. 142 noktaya uçuyoruz buradan. En iyilerinden 20 nokta daha kaldı. Onlar da sırada şu anda. İnşallah 2023’e kadar yapacağız. Avrupa’yı Türkiye’ye otobanla, Türkiye’yi Ortadoğu’ya duble yolla bağladık. Ortadoğu ayağı oluşunca hem Türkiye’ye gelmek kolaylaştı, hem de transfer yolcu arttı."

Temel Kotil son günlerde THY uçuşlarında yaşanan rötarlar için ise şunları söyledi:

"Biz havayolu işletmesiyiz ve 16 bin çalışanımızla en iyi servisi yapmak istiyoruz. Eğer istediğimizi yapamazsak yolcudan önce biz üzülürüz. Bizim için yolcu memnuniyeti vazgeçilmez bir şey. Bununla ilgili oldukça yol alındı. İnanın bu tehirlerle ilgili yapılabilecek başka bir şey olsa yapardık. Belirli günlerde yolcumuzu üzdüğümüz malesef oldu. Buna rüzgarın etkisi var ama bizim için ne lodos ne de başka bir şey bahane olabilir. Amacımız patronumuz olan yolcumuzu yüzde yüz memnun etmektir."

FLAŞ SPONSORLUKLARA DEVAM

Kotil TurizmGüncel'e Barcelona ve Manchester United'ın ardından yeni dev isimlerle yapılacak sponsorluk anlaşmalarının da yolda olduğunu ifade etti.

"Önümüzdeki dönemde Barcelona ve Manchester United gibi flaş markalara sponsor olmaya devam edeceğiz. Ancak şu anda marketing değeri açısından tüyo veremiyorum. THY olarak marka oluşturma konusunda çok iyi bir ekibimiz var. Aklımıza gelen her şeyi yapıyoruz. Tek bir amacımız var Türkiye'yi, İstanbul'u ve THY'yi dünyaya tanıtmak."

THY Genel Müdürü Temel Kotil son olarak İstanbul ve Türkiye turizmine bakış açılarını anlattı:

"İstanbul bizim merkezimiz. Bu nedenle turizm bizim katkılarımızla destekleniyor. Diğer havayolları buraya pek uömuyorlar. Zaten Atatürk Havalimanı'nın kapasitesinin yüzde 70'ini biz oluşturuyoruz. Yolcu ve sefer sayısı açısından. Bu da tabii sorumluluk getiriyor. Bu sorumluluğu yerine getirmenin en iyi yolu İstanbul'u dünyanın her yerine bağlamak. İki yıl içerisinde İstanbul'u dünyanın en iyi ulaşılan şehri olacağız. Bu tabii turizme büyük katkıdır. Gelmek isteyen rahat rahat direk uçuşla gelecek. Okyanus ötesi uçuşlarımızı da artıracağız. ABD'de uçuş noktalarımızı dörtten altıya çıkaracağız. Kanada'da ikinci noktamız olacak olan Montreal yolda. Biz artık turizme yepyeni bir bakış açısı getiriyoruz. Turizm uçağa ayak basmakla başlar diyoruz. Biz bunun şuurunda yolumuza devam edeceğiz."

 

 

 

 

 

 

BOĞAÇ YÜZGÜL/GÜLAY DEMİR/AJANS TÜRK HABERLER

 

 

Metin BOSNAKMetin BOSNAK