Sağlık
Giriş Tarihi : 25-10-2010 01:50

Binici: “Haklı davamızda ne kimseden çekinir ne de kimseye boyun eğeriz”

(İGD) Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen’in Sivas Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Binici: “Haklı davamızda ne kimseden çekinir ne de kimseye boyun eğeriz”

 

         Sendika binasında yapılan kurula Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Genel Mali Sekreteri Hasan Şirin, Genel Eğitim Sekreteri Necmi Erdoğan da katıldı.

 

 

         Kurulda oy verme işleminden önce konuşan Sağlık-Sen Sivas Şubesi Divan Başkanı Ziya Soybayraktar Sağlık-Sen’in kuruluş aşamasından bugüne kadar yaşadığı sıkıntılardan ve kat ettiği mesafelerden bahsetti. Sivas Şube Başkanı Hamza Binici kamuda çalışmanın zorlaştığını söyleyerek, “ Kamuda çalışma hayatının her geçen gün zorlaştığı, sağlık çalışanlarının iktidar tarafından sürekli olarak haklarının gasp edildiği, ayrımcılığa tabi tutulduğu bir dönemde sendikal mücadelemizi yürütüyoruz.  Döner sermaye sisteminden mesai saatlerine kadar birçok konuda adaletsizlik sağlık çalışanlarını kuşatmış durumdadır. Biz Türk Sağlık-Sen’liyiz. Yiğidiz. Yürekliyiz. Haklı davamızda ne kimseden çekinir ne de kimseye boyun eğeriz. Hak bildiğimiz yolda hiç durmadan dimdik ilerleriz.” Diyerek tam gün yasasına değindi.          

 

 

Sağlık-Sen Sivas Şubesi Başkanı Önder Kahveci, kamu çalışanlarının yanında onların haklarını koruyan ve geliştiren bir sivil toplum örgütüyüz diyerek, “Sendikacılıkta hep muhalefet vardır. Sendika asla iktidarla ortak olmaz. Sendikalar talep kurumlarıdır. Türkiye’de sağlık çalışanlarının çok ciddi sorunları var” şeklinde konuştu.  

              Genel Kurulda yönetimden ayrılan 3 kişiye plaket verilirken, başta Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Baş Temsilciliği adına Temsilci Yakup Emre Duman olmak üzere 3 kişiye ise de sendikaya en çok üye kazandırmalarından ötürü Kuran-i Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi. 

 

               Yapılan konuşmaların ve törenlerin ardından oylamaya geçildi ve Başkan Hamza Binici güven tazeledi.

 

 

 

Kaynak: İnternet Gazeteciler Derneği

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin