Sivas
Giriş Tarihi : 19-05-2011 18:36

DENEYİCİ: “TÜRK MİLLETİNİ TEHDİT EDEN BÖLÜCÜ BAŞI GEVŞEK ORTAMDAN CESARET ALMAKTADIR”

Hak ve Eşitlik Partisi Sivas Milletvekili adayı Cihan DENEYİCİ “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı büyük Türk milletinin zulme ve esarete başkaldırışının sembolü ve milletimizin, büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarının öncülüğünde kurtuluş mücadelesine doğru yürüdüğü tarihtir” dedi.

DENEYİCİ: “TÜRK MİLLETİNİ TEHDİT EDEN BÖLÜCÜ BAŞI GEVŞEK ORTAMDAN CESARET ALMAKTADIR”

 

          Deneyici, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamanın devamında şunları kayıt etti: “Tüm olumsuz durumlara rağmen milletiyle bütünleşen Türk askeri Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde emperyalist güçlere karşı büyük bir direniş gerçekleştirmiştir. Bağımsızlık meşalesinin yakıldığı Samsun'da şaha kalkan Türk milleti, ülkemiz üzerinde paylaşım planları yapanların, topraklarımıza göz dikenlerin oyunlarını bozmuştur. Özellikle bugün içinde bulunduğumuz süreçte, 19 Mayıs'ı daha da iyi kavramamız ve 19 Mayıs'ın anlamını gençlerimize çok iyi anlatmamız gerekmektedir. Çünkü günümüzde ülkemizde toplumsal barışa ve huzura yönelik tehditler artmış, ayrılıkçı unsurlar hareket alanını genişletmiş, bölücüler iyiden iyiye palazlanmış ve terör açılım adı verilen ucubeyle birlikte etkisini artırarak iyice azmıştır. Teröre ve teröristlere alenen kucak açıldığı bu dönemde, bölücü başı ülkemizi rahatlıkla tehdit edebilme cüretini göstermektedir. İmralı'dan talimat veren, Türk milletini tehdit eden bölücü başı gevşek ortamdan cesaret almaktadır. Siyasi erkin teröre ve teröristlere gereken cevabı vermemesi, basiretsiz politikalar sergilenmesi terörü tırmandıran en önemli nedendir.

           Türkiye’de her açıdan dışa bağımlı bir yönetim anlayışı hakim olmuş, ekonomide bağımsız bir politika yürütülememiş ve milli bir ekonomi politikası oluşturulamamıştır. Tüm karartma gayretlerine rağmen görülmektedir ki; derin bir ekonomik kriz kapımızda beklemektedir. Dış borcumuz alıp başını giderken, özelleştirmeler de hız kesmeden devam etmektedir. İşsizlik ve yoksulluk bugün en önemli toplumsal sorundur. Ancak farklı gündem maddeleri ön plana çıkarılarak, suni tartışmalar yaratılarak, gerçekler saklanmakta; milletin çaresizliği hasıraltı edilmek istenmektedir. Borç içinde yüzen, düşük ücretlere mahkûm edilen, iş güvencesi ellerinden alınmak istenen insanlarımız, geleceklerinden umutsuzdur ve tek başına bırakılmıştır. Kurtuluş meşalesinin yakıldığı 1919 yılından bugüne Türkiye'nin böyle bir tablo ile karşı karşıya olması üzüntü vericidir. Ancak bizler her şeye rağmen umudumuzu yitirmeyeceğiz, birlik ve bütünlüğümüzün zarar görmemesi için gayret sarf edeceğiz. Yılmayacağız, çocuklarımıza, gençlerimize bu toprakları vatan yapan ruhu çok iyi anlatacağız. Atamıza ve O'nun kurduğu Cumhuriyete sahip çıkmanın önemini sürekli hatırlatacağız.

           Gençliğe büyük değer veren Atamız, 19 Mayıs'ı Türk gençliğine armağan etmiştir. Gençlerimiz de omuzlarına yüklenen görev ve sorumlulukların bilincindedir. İnanıyoruz ki, Cumhuriyetimizin bekçisi olan gençlerimiz, Atamızın ve şehitlerimizin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini sonsuza kadar koruyacaktır. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 92'inci yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor; Büyük Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve hürriyet mücadelesini taçlandıran aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

 

 

AdminAdmin