3. Sayfa
Giriş Tarihi : 19-05-2011 16:04

19 MAYIS'TA DA ÜŞÜDÜLER

Geçtiğimiz 23 Nisan törenlerinde soğuktan titreyen çocukların ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Törenlerine de yurdun dört bir yanında hava durumu damgasını vurdu.

19 MAYIS'TA DA ÜŞÜDÜLER

Geçtiğimiz 23 Nisan törenlerinde soğuktan titreyen çocukların ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Törenlerine de yurdun dört bir yanında hava durumu damgasını vurdu.

Antalya'da tören sırasında sıcaktan fenalaşan gençler olurken, Düzce'de de soğuktan korunmak için üzerlerine şal örten genç kızlar dikkat çekti. Bursa'daki törenlerde akrobatik şovlar sunan gençler gösterileriyle büyüledi. Ankara'da ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılımıyla resmi tören gerçekleştirildi.

RİZE'DE SIRILSIKLAM OLDULAR

RİZE’ de 19 Mayıs kutlamaları sırasında aniden bastıran yağmur öğrencilere zor anlar yaşattı. Üşüyen ve sırılsıklam olan öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğü'nün isteğine rağmen etkinliğin iptal edilmesine karşı çıkarak gösterilere devam etti.

Etkinlik yaeğış altında sürdürülürken aniden güneş açtı.Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Törene Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Alay Komutanı Albay Turhan Talu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve öğrenciler katıldı. Çelenk sunma töreninin ardından Rize Atatürk Stadyumu'nda hazırlanan gösteriler sunuldu. Ancak etkinlik sırasında aniden bastıran yağmur öğrencilere zor anlar yaşattı. Kimi öğrenciler ıslanmamak ve üşümemek için flama ve bayraklara sarılırken, kimileri de gösterilerde kullanacağı şallarla başlarını örtmeye çalıştı. Yağmurun şiddetini artırması üzerine sahaya inen Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik'in programı bitirme isteğine öğrenciler karşı çıkarak devam etmek istedi. Etkinlik süresinin kısaltılması için konuşma ve şiir bölümleri çıkarıldı, gösterilere geçildi. Yaklaşık 20 dakika yağmur altında devam eden gösterilerin sonuna doğru yağış yerini güneşe bıraktı.

ŞANLIURFA VE ADIYAMAN'DA 19 MAYIS COŞKUSU

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın 92. yıl dönümü Şanlıurfa ve Adıyaman'da düzenlenen etkinliklerle coşkulu şekilde kutlandı. Şanlıurfada,19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. 19 Mayıs kutlamaları Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulup, istiklal marşı okunmasıyla başladı. 11 Nisan Şehir Stadyumu'nda devam eden etkinliklerde, Vali Nuri Okutan, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, tören aracı üzerinden öğrenci ve vatandaşları selamlayarak bayramını kutladı. Harran Üniversitesi Beden Eğitimi bölümü öğrencilerinin jimnastik ve halk oyunları ekiplerinin sahnelediği gösteriler ile devam eden kutlamalar, geçit töreni ile sona erdi.

ADIYAMAN'DA RENKLİ KUTLAMA

19 Mayıs; Adıyaman'da da coşkuyla kutlandı. Valilik önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan ve Atatürk Stadyumu'nda devam eden törenlerde, öğrencilerin siergilediği göstericiler izleyiciler tarafından ayakta alkışlardı.Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, tören aracı ile vatandaşların bayramını kutladığı törende, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, 19 Mayıs'ın önemini anlatan bir konuşma yaptı.Kutlamalarda; halk oyunları, dans gösterileri, tablo gösterileri yapıldı. Törenlerde açık tribünde Adıyaman Lisesi öğrencileri tarafından yapılan fon gösterisi ilgi gördü.

AdminAdmin