3. Sayfa
Giriş Tarihi : 13-05-2011 23:21

TESADÜFÜN İĞNE DELİĞİ

Kaset skandalında flaş gelişme ortaya çıktı...

TESADÜFÜN İĞNE DELİĞİ

Kaset skandalında flaş gelişme ortaya çıktı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinden bazı yönetici ve adaylarla ilgili internette yayınlanan kasetlerle ilgili ’Kimdir ve İbrahim Faruk Bayındır?" diyerek suçladığı işadamının, Sapanca Belediyesi’nden kiraladığı Kırkpınar Havaalanı’nın işletmecimliğini yapıyor.

Ak Parti’den Küçükçekmece Belediye Meclisi üyesi iken istifa eden milletvekili aday adayı olan İbrahim Faruk Bayındır’ın sahibi olduğu Takkim Uçak Bakım Onarım ve Havacılık Şirketi, AK Partili Sapanca Belediyesi tarafından 7 Temmuz 2010’da gerçekleştirilen ihalede, Kıkpınar Havaalanı’nı kiraladı. Yıllık 52 bin lira kira karşılığı havaalanının işletmesini alan Tarkim Uçak Bakım Onarım ve Havacılık Şirketi, Tabiat Varlıkları ve Anıtlar Koruma Kurulu’ndan alınacak izin sonrasında, tek motorlu uçakların inebildiği havaalanında gerekli yatırımları yapacak ve alanı işletmeye açacak.

 Sapanca Belediye Meclisi Başkan Vekili ve Kırkpınar Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Fatih Fil, işadamı Bayındır’ın 2007 yılında o tarihte belde olan ve 2009 yerel seçimleri öncesi belediye teşkilatı kaldırılan Kırkpınar Belediyesi’nden havaaalının işletmeciliğini 3 yıllığına aldığını söyledi. Ancak Kırkpınar Belediyesi’nin kapatılmasıyla birlikte havaalanının sorumluluğunun Sapanca Belediyesi’ne geçtiğini söyleyen Fatih Fil, Tarkim Havacılık’ın 10 ay kadar önce ikinci kez ihaleyi kazandığını belirtti. Fatih Fil, havaalanının bulunduğu bölgenin Sapanca Gölü kıyı koruma şeridi içerisinde olması nedeniyle Bayındır’ın sahibi olduğu Tarkim’in bugüne kadar havaalanında işletme yapamadığını da belirterek "İşletme için Kocaeli’de bulunan Tabiat Varlıkları ve Anıtlar Koruma Kurulu’ndan karar bekliyor" dedi.

KASET SKANDALIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, internet ortamında yayınlanan kaset skandalıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kaset skandallarıyla ilgili suçladığı İbrahim Faruk Bayındır’ın ifadesinin aldığını belirtildi.

EMNİYETTE İFADE VERDİ

Bahçeli’nin kaset skandallarıyla ilgili ismini verdiği Bayındır’ın, dün Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’ne çağrıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Emniyette konuya ilişkin ifade veren Bayındır’ın ’Bahçeli’nin açıklamalarının ardından mağdur oldum. Benim kaset olayları ile alakam yok. Bu olayla ilgili araştırma yapılarak, gerçeklerin ortaya çıkarılmasını istiyorum. Ben bu konuda şikayetçiyim" dedi.

MHP’DEN BİLGİ İSTENMİŞTİ

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kaset skandallarıyla ilgili suçladığı İbrahim Faruk Bayındır, geçtiğimiz hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fikret Seçen ile görüşerek, şikayet dilekçi sunmuştu. Bayındır’ın dilekçesinin ardından özel yetkili savcılık inceleme başlatmıştı. Yapılan incelemenin ardından kaset skandallarıyla ilgili soruşturma savcı Adnan Çimen tarafından başlatılmıştı.

Savcı Adnan Çimen soruşturma kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi’nden konuya ilişkin bilgi ve belge de istemişti.
 

AdminAdmin