Gündem
Giriş Tarihi : 18-10-2010 00:20

Ada, bombaladı

Ticaret Sanayi Odası’nın Ekim ayı meclis toplantısına meclis üyesi Osman Ada’nın Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e sorduğu sorular damgasını vurdu.

Ada, bombaladı

Yeni imar revizyonu planını anlatmak üzere yardımcıları ile birlikte meclise konuk olan Belediye Başkanı’nı, Osman Ada yaptığı, yapmadığı ve seçim öncesi sözleri ile ilgili sorularla vurdu. Ada, “Masanın bir tarafında ticaret bir tarafında Belediyecilik yapıyorsunuz. Vicdanınız rahat mı?”diye başlayan soruları peş peşe sordu. TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım ise “Bizdeki notunuz zayıf” dedi.

 

TSO meclisi Cuma akşamı sıra dışı toplantılarından birini yaptı. Ekim ayı olağan toplantısına Belediye Başkanı Doğan Ürgüp yardımcıları ile birlikte katıldı. Ürgüp, yaptıklarını anlattıktan sonra önümüzdeki dönem yapmayı planladıkları en önemli proje olan imar revizyon planını anlattı. Ürgüp’ün konuşmasından önce sinevizyon aracılığı ile başkanın seçim öncesi sözleri ve vaatleri ekrana getirildi. Görüntülerden sonra Başkan Ürgüp, iki yılda yaptıkları icraatları ve önümüzdeki dönemde yapmayı düşündüğü projeleri sıraladı. TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ise anlatılanları değerlendirerek tatmin olmadıklarının sinyalini verdi. Yıldırım, konuşmasının sonunda Belediye başkanına “Bizdeki notunuz zayıf” diyerek uyarıda bulundu.  Konuşmaların ardında soru cevap bölümüne geçildi. Toplantıyı diğerlerinden ayıran anlarda işte o dakikalarda yaşandı. Meclisin deneyimli üyesi ve eski oda başkanı Osman Ada, Belediye Başkanı’nı adeta soru bombardımanına tuttu. Başkanın zor anlar yaşadığı dakikalarda Ada şu soruları peş peşe sıraladı:

 

1-Sayın Başkan siz seçim öncesi söylediğiniz sözlerde sizden önceki dönemi negatif olarak değerlendirdiniz. Sizin ne farkınız var? Siz daha negatif değil misiniz? Ne yaptınız pozitif olmak için?

2-Anlattığınız imar revizyon planı için gizli bir çalışma yürütüldüğünü söylüyorsunuz. Bu gizlilik içerisinde adamlarınız nerelerden arsa topluyor açıklayın?

3-Siz şuanda masanın bir tarafında, belediyecilik diğer tarafında ticaret yapıyorsunuz vicdanınız rahat mı?

4-Kent konseyi neden çalışmıyor, başına arkadaşınızı getirdiniz. Orada olan adam size muhalefet yapmazsa siz yanlışlarınızı nasıl göreceksiniz?

 

Sorular karşısında cevap vermekte zorlanan Başkan Doğan Ürgüp, Osman Ada’ya “Siz varken muhalefete gerek yok, siz muhalefet yapıyorsunuz” diye ortamı yumuşatmaya çalıştı. Soru cevap bölümünde görüşlerini yazılı iletmeyi tercih eden meclis üyesi Mehmet Şarkışla ise yaptığı değerlendirmede, “Kelimenin tam anlamı ile dağ fare doğurdu. Ciddi anlamda hiçbir projeniz yok. Şuana kadar yaptıklarınızda proje denecek göze batacak durumda değil” dedi.

 

ÖZBELSANI KÜÇÜLTECEĞİZ

 

Toplantıda diğer dikkat çekici bir ayrıntı ise Belediye Başkanı’nın iştiraklerle ilgili açıklamaları oldu. Başkan Ürgüp; Sidaş’ı tamamen Özbelsan’a devrettiklerini ve faaliyetlerini durdurduklarını belirterek “Özbelsan’ı da küçülteceğiz” dedi. Başkanın bu sözleri salondakilerin birbirine bakışlar atmasına neden oldu. Başkan daha bir yıl önce Özbelsan’ı büyüteceklerini ve yurt dışından ihaleler alacak kadar büyük bir şirket konumuna getireceklerinden bahsediyordu. Bu dönüşü bir çelişki olarak değerlendiren üyeler sebebini merak etti.


İzci

AdminAdmin