Ekonomi
Giriş Tarihi : 23-04-2011 11:22

BÖYLE İHMAL GÖRÜLMEMİŞTİR

Antalya’da hızlı tren çalışması için sondaj yapılırken NATO’ya ait akaryakıt boru hattında meydana gelen yangın söndürüldü.

BÖYLE İHMAL GÖRÜLMEMİŞTİR

Antalya’da hızlı tren çalışması için sondaj yapılırken NATO’ya ait akaryakıt boru hattında meydana gelen yangın söndürüldü.

Kepez ilçesi Ünsal mahallesindeki NATO akaryakıt boru hattındaki patlamadan sonra yaklaşık 250 metrelik alana yayılan yangın ve alevler, itfaiye ve iş makinelerinin yoğun çalışmasıyla tamamen söndürüldü.

İtfaiye araçları borunun delindiği ve yangının çıktığı bölgeye su sıkmaya devam ederken, iş makineleri de bölgeyi toprakla kapatarak, soğutma çalışmaları yapıyor.

Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de yeni yangın çıkma ihtimaline karşı ormanlık alanda çevreleme çalışması yürütüyor.

NATO Boru Hattı görevlilerinin de bölgeye gelerek sızıntının olduğu bölgedeki boruyu her iki yanından kelepçeleyerek sızıntıyı önleme çalışması başlattıkları bildirildi. Sızıntının tamamen önlenmesiyle bölgede yeni yangın riskinin ortadan kalkacağı kaydedildi.

Bölgedeki çalışmaları Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk de yerinde takip etti.

 

ÜÇ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada, bölgede izinsiz sondaj çalışması yaptıkları bildirilen üç kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Kimlikleri açıklanmayan şüphelilerin Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek, sorgulanmalarına başlandığı ifade edildi.

'BİRDEN AKARYAKIT FIŞKIRDI SONRA DA YANGIN ÇIKTI'

Antalya’da NATO’ya ait uçak yakıtı nakledilen boru hattında meydana gelen yangının görgü tanığı, bölgede sondaj makinesiyle çalışma yapılırken, akaryakıt fışkırdığını ardından da yangın çıktığını söyledi.

Bölgede küçükbaş hayvanlarını otlatan İbrahim Mert, bölgede dört kişinin sondaj makinesiyle çalışma yaptığını gördüğünü, çalışma esnasında NATO’ya ait akaryakıt boru hattının delindiğini ve neredeyse bir apartman boyu yüksekliğinde akaryakıtın gökyüzüne yükseldiğini bildirdi.

İbrahim Mert, şunları söyledi:

"4 kişi sondaj makinesiyle çalışıyordu. Birden akaryakıt fışkırdı. Sondaj makinesi çalışmaya devam ediyordu. Sonra da yangın çıktı. Boru delinip, akaryakıt fışkırınca çalışanlar korktu, ne olduğunu anlayamadılar. Ben buradan NATO boru hattının geçtiğini biliyordum. (Siz ne yaptınız, buradan akaryakıt boru hattı geçiyor, fışkıran da benzin) deyince çalışma yapanlar korktu ve telaşlandılar ve telefonla bir yerleri aramaya başladılar. Bu sırada sondaj makinesi çalışmaya devam ediyordu. Sonra da yangın çıktı. Alevler büyüyünce olay yerinden uzaklaştık."

AdminAdmin