Sivas
Giriş Tarihi : 06-04-2011 01:00

BELEDİYE BAŞKANI İŞİNİ UNUTTU

İl Genel Meclisi organlarının seçiminde yaşanan AKP-BBP İttifakını sert sözlerle eleştiren CHP İl Başkanı Cahit Korkut, AK Partiyi sözünü tutmamakla suçlarken Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e 'İşini yap' dedi. 2009 yılında kendileri ile yapılan protokolün bozulmasına sebep olarak Belediye başkanını gösteren Korkut, bu açıklama ile iki yıl içinde Belediye Başkanı eleştiren tek ilk tek il başkanı oldu.

BELEDİYE BAŞKANI İŞİNİ UNUTTU

Cumhuriyet Halk Partisi’nin önceki gün İl Genel Meclisinde yaşanan AKP-BBP ittifakına öfkesi dinmiyor. Dün bir basın toplantısı ile AK Partiye yüklenen CHP İl Başkanı Cahit Korkut, “AK Parti 9 yıldır halkımıza verdiği hiçbir sözü tutmadığı gibi 2009 yerel seçimlerinden sonra İl Genel Meclisinin çalışmasına yönelik bizimle yaptığı protokolle de sadık kalmadı. Biz 2009 yılında oturup bir protokolle anlaştık. Anlaşmamız iki yıl için değil beş yıl içindi. Ancak AKP Protokolü yok sayarak BBP ile ittifak yaptı. Bu ittifakın mimarı ise ne yazık ki Şehrin sorunları ile ilgilenmesi gereken Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’tür.

Doğan Ürgüp AKP genel merkezi bazında yoğun bir çalışma yürütmüş ve bunun sonucu olarak bizimle olan protokolün bozularak kendileri ile yapılmasını sağlamıştır. Belediye başkanın işi Şehrin sorunlarını çözmektir. İl Genel Meclisi ayrı Belediye ayrı kurumlardır. Başkan üstüne vazife olmayan bu konularla uğraşırken iş sorunların çözümüne gelince adres göstererek kendini sıyırmaktadır. Örneğin Karşıya halkına ‘Gidin köprü sorunuzu CHP çözsün’ diyebilmektedir. Evet biz halkın partisiyiz halkın sorunlarını da kuracağımız iktidarda çözeriz. Ancak Belediye Başkanı da işini yapmalıdır” dedi. Korkut, basın mensuplarına AK Parti ile 2009 yılında yaptıkları protokolün metnini de dağıtarak; “Bu metne göre İl Genel Meclisi başkan vekillerinden biri, İl Genel Meclisi daimi encümen üyelerinden ikisi, iki komisyonun başkanı CHP’li üyelerden oluşacaktı. Her komisyonda da bir üyemiz görev yapacaktı. Biz bu protokole sadık kalarak 2009 yılındda AK Parti listelerini destekledik. Ama önceki gün AKP kendine yakışanı yaparak BBP ile anlaştı ve imzasına sahip çıkmadı” diye halka şikayet etti.

 

AdminAdmin