Sivas
Giriş Tarihi : 30-01-2026 19:09   Güncelleme : 30-01-2026 19:45

Sivas’ta yatırımlar ortak bir hizmet yapısına dönüşüyor

TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Sivas’ta hayata geçirilen projelerin tekil yatırımların ötesine geçtiğini belirterek, kenti kapsayan bütüncül bir hizmet anlayışının inşa edildiğini söyledi.

Sivas’ta yatırımlar ortak bir hizmet yapısına dönüşüyor

Sivas’ta gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Güler, sağlık, eğitim, adalet, ulaşım ve sanayi başta olmak üzere birçok alanda yürütülen çalışmaların birbirini tamamlayan bir sistem oluşturduğunu ifade etti. Güler, “Sivas’ta attığımız adımlar, planlı ve sürdürülebilir bir hizmet ekosisteminin parçasıdır” dedi.

Teşkilat yapısına da değinen Güler, kentle ilgili kararların sahadaki gerçekler dikkate alınarak alındığını vurguladı. Belediyeler, milletvekilleri ve teşkilatın uyum içinde çalıştığını belirten Güler, Sivas’a dair her konunun yerinde değerlendirildiğini söyledi.

2026 yılı yatırım programında Sivas’ın önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Güler, özellikle adalet, sağlık ve ulaşım alanlarındaki projelerin ön plana çıktığını dile getirdi. Yeni Adalet Sarayı’nın kentin artan ihtiyacına cevap verecek şekilde planlandığını belirten Güler, bu yatırım sayesinde adalet hizmetlerinin daha çağdaş şartlarda sunulacağını ifade etti.

Ulaşım yatırımlarının şehrin ekonomik ve sosyal gelişiminde kilit rol oynadığını belirten Güler; hızlı tren projeleri, çevre yolu çalışmaları ve havalimanı bağlantılarının Sivas’ın cazibesini artıracağını söyledi.

Eğitim ve sağlık alanındaki projelere de değinen Güler, yenilenen okul binaları, yeni eğitim kampüsleri ve akademik yatırımlarla eğitim altyapısının güçlendirildiğini aktardı. Kapsamlı sağlık tesislerinin tamamlanma aşamasına geldiğini ve uzun yıllar hizmet vereceğini ifade etti.

Konuşmasının sonunda teşkilat mensuplarına teşekkür eden Güler, Sivas için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Bu şehre hizmet etme sorumluluğunu aynı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

AdminAdmin