Gündem
Giriş Tarihi : 15-04-2024 01:45

CHP'li Kocagöz'ün ifadesi: 'Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi, bilirkişi raporu hatalı'

Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili soruşturmada tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Kocagöz, "Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi. Ayrıca bilirkişi raporu da hatalı" dedi.

CHP'li Kocagöz'ün ifadesi: 'Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi, bilirkişi raporu hatalı'

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait ANET A.Ş.'nin genel müdürü iken görevinden istifa edip, 31 Mart 2024 yerel seçiminde CHP’den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz, teleferik kazasıyla ilgili soruşturmada gözaltına alındı. İfadesinin ardından hakimliğe sevk edilen Kocagöz tutuklandı.

Mesut Kocagöz, ifadesinde belediye başkan adaylığı için 28 Kasım Aralık 2023'te ANET A.Ş.'deki görevinden ayrıldığını, son bakımı 19 Şubat-4 Mart 2024'te yapılan bakımlarla ilgili bir bilgisi olmadığını belirtti.

"Yaklaşık 6.5 yıl teleferikle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadık" diyen Kocagöz, "Teleferik benden önceki genel müdür döneminde faaliyete alınmıştı. Benim herhangi bir sorumluluğum var ise benim haricimde sorumluluğu olan 4 kişi daha bulunmaktadır. Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi" ifadelerini kullandı.

Kocagöz savcılıktaki ifadesinde şunları söyledi:

'28 KASIM 2023'TE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYLIK İÇİN İSTİFA ETTİM'

"Hayatını kaybeden vatandaşımız için üzüntümü belirtiyor ve başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Halihazırda Kepez Belediye Başkanlığı yapmaktayım. 28 Kasım 2023 tarihinde belediye başkanlığına aday adaylığına başvuru yapmak amacıyla ANET yönetim kurulu başkanlığından ve genel müdürlüğünden istifa ettim.

2017 yılı Ağustos ayında ANET A.Ş.’de yönetim kurulu başkanı ve genel müdür oldum, 2018 yılı kasım ayında söz konusu görevden ayrıldım.  Belediye başkanlığına aday gösterilmeyince 2019 yılı mayıs ayı içerisinde yeniden ANET A.Ş. genel müdür ve yönetim kurulu başkanı olarak atandım."

'KAZADAN ÖNCE YAPILAN AĞIR BAKIM VE YILLIK BAKIMLAR İLGİLİ BİLGİM BULUNMAMAKTADIR'

"Yaklaşık 6.5 yıl teleferikle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadık. Aynı zamanda yönetim kurulu üyeleri olarak teleferik konusunda herhangi bir sıkıntı olmaması için sürekli çalıştık. Kazadan önce yapılan ağır bakım ve yıllık bakımlar ilgili hiçbir bilgim bulunmamaktadır. Teleferik benden önceki genel müdür döneminde faaliyete alınmıştı. Benim herhangi bir sorumluluğum var ise benim haricimde sorumluluğa gidecek 4 kişi daha bulunmaktadır. Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi."

'BİLİRKİŞİ RAPORU HATALI'

"Ben bilgi alınacak diye adliyeye gelmiştim. Böyle bir taleple karşılaşacağımı düşünmüyordum. Ön bilirkişi raporunda cıvatalarla ilgili hususlar yazmaktadır. Ayrıca bilirkişi raporunun da hatalı olduğunu söylemek isterim. Söz konusu teleferikle ilgili bakımlar; cıvatalar, direklerin bakımı ve buna benzer tadilat onarımın yapıldığına dair bilgi ve belgeleri avukatım birazdan sunacaktır."

'RAPORLAR DÜZENLİ OLARAK ÇİFT HEYET TARAFINDAN KONTROL EDİLMEKTEDİR'

"Benim istifa dilekçem, evrak numaram, hepsi dosyada kayıtlıdır. Büyükşehir belediye başkanı tarafından ANET A.Ş.’de eksilen bir kişilik kontenjan geç bildirildiği için ticaret sicilden tasdiklenmesi de 2024 yılının şubat ayını bulmaktadır. Benim görev yaptığım süre zarfında rutin bakımlar ile ağır bakımların eksiksiz yapıldığı, ANET A.Ş yönetim kuruluna Mega Tower isimli şirket tarafından sunulmaktadır. Raporlar düzenli olarak çift heyet tarafından kontrol edilmektedir, suçsuzum."

AdminAdmin