Sivas
Giriş Tarihi : 08-03-2024 23:45

Sivas'ta Ramazan Pidesi Fiyatı belli oldu

Sivas’ta Ramazan Pidesinin kaç liradan satacağı ile ilgili soru cevabını buldu. Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası 200 gramlık Ramazan Pidesini 12 lira 50 kuruştan satacak.

Sivas'ta Ramazan Pidesi Fiyatı belli oldu

Sivas’ta pide ve somun ekmek fiyatları 7 lira 50 kuruştan satılıyordu. Rahmet ayı olarak bilinen Ramazan Ayı RANT ayına dönmeye başladı. İğneden ipliğe bütün yiyecek ve içecek fiyatları zamlanırken, Ramazan Pidesinin kaç liradan satılacağı merakla bekleniyordu.

Yapılan açıklamada “Odamıza bağlı pide fırınlarında ramazan ayı içerisinde satışa sunulan ramazan ekmeği ile ilgili alınan fiyatı kamuoyuyla paylaşıyoruz 200 gram yumurtalı susamlı pide ramazan pidesi 12.50₺ çiftli yumurtalı susamlı ramazan pidesi 25.00₺ olarak belirlenmiştir.” denildi.

Ramazan Pidesi’nin normal pide ve somun ekmekten farkı yumurtalı ve susamlı olması. 7 lira 50 Kuruştan satılan ekmeğin Ramazan’da 12 lira 50 kuruşa çıkmasının ise sadece maliyet artışı olarak açıklanmaya çalışması tepkiye neden oluyor.

Yapılan açıklamada oldukça yükselen ekmek fiyatlarına Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi’nin müdahale etmesi bekleniyor.

AdminAdmin