Sivas
Giriş Tarihi : 05-03-2024 00:20

BİLGİN, “BUĞDAY PAZARI’NI GÜZEL BİR PROJE İLE ŞEHRİMİZE KAZANDIRACAĞIZ”

Sivas Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin sektör buluşmalarına aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede Başkan Bilgin, Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi.

BİLGİN, “BUĞDAY PAZARI’NI GÜZEL BİR PROJE İLE ŞEHRİMİZE KAZANDIRACAĞIZ”

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen sektör buluşmalarının bu seferki konuğu Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası oldu. Toplantıya Sivas Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin, AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil ve Yiyecek Maddesi Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül ile odaya bağlı esnaflar katıldı.

Toplantıda konuşan Oda Başkanı Akgül, “Hepinizin yakından tanıdığı Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, her zaman esnafımızın yanında olmuştur. Esnafın sorunuyla yakından ilgilenen bir başkan, kendisine seçim sürecinde başarılar diliyorum, toplantıya katılan esnaflarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, “Sivas'ın kronikleşmiş sorunlarını çözme noktasında irade koyduğumuzda arkamızda hep Cumhurbaşkanımızın iradesini, Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Bakanlarımızın desteğini gördük. Bununla birlikte Sivas'ın kronikleşmiş birçok sorununu çözdük. Bu salonu dolduran esnaflarımız bana hiç ‘Başkanım Eski Sanayi ne olacak’ demedi. Niye? 5 yıl önce söz verdik, esnafımız gözüyle gördü, maket görmedi, söz duymadı. Neyi gördü? Çözülmüş projeyi gördü. Sadece çıktılar kadirşinas esnafımız, ‘Başkanım Eski Sanayi’yi çözdün, teşekkür ediyoruz. Bu dönemde İnşallah Buğday Pazarı’nı çözeceksin’ dediler. Bu dönemde Buğday Pazarı’nı güzel bir projeyle şehrimize kazandırmış, sorunu çözmüş olacağız.” şeklinde konuştu.

 

Başkan Bilgin, “Esnafımızın en büyük sorunu Perakende Sebze Haliydi, çözeceğiz dedik, hiç konuşmadık. Esnaflarımıza ‘projeye ne zaman başlayalım, ne zaman başlarsak siz en az etkilenirsiniz’ dedik ve çözdük. Hemşerilerimiz de güzel bir ortamda, hal kültürünü bozmadan, güzel ortamda alışverişini yapıyorlar, rızıklarını kazanıyorlar. Belki ondan daha önemlisi, hiç anlatmadığımız Perakende Sebze Hali’nin yanındaki o metruk Asma Kat olarak bilinen bataklık yuvasını hiçbir şekilde tereddüt etmeden yıktık. Hiç kimseyi incitmeden, hiç kimseyi mağdur etmeden, şehrimize ve bölgeye özel bir meydan kazandırdık. Bunları şunun için anlattım. Biz rutin bir belediyecilik değil, kronikleşmiş sorunları çözmek adına,

elini değil vücudunu taşın altına koyarak sorun çözen bir irade ile birlikte yol yürüyoruz. Eksiğimiz var mıdır? Yapamadıklarımız var mıdır? Eksiklikleri noksanlıkları tanımlamak adına 5 yıllık tecrübemizle geçmişteki 7 yıllık milletvekilliği ve hepsinden önemlisi milletimizin güçlü desteği ve Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesi ile birlikte Türkiye Yüzyılı’nda Sivas'ı parlayan yıldız yapmak adına bir kez daha kendimizi sizin şaşmaz terazinize emanet ederek yola revan olduk. Ben inanıyorum ki esnafımız ve milletimiz bir kez daha hizmet ve eser siyasetinden yana tavır koyarak 31 Mart akşamı bir önceki aldığımız oy oranının çok çok üstünde bir oy oranı ile birlikte AK Belediyeciliğe, hizmet ve eser belediyeciliğine devam diyecek. Biz de ekibimizle birlikte 5 yıl dolu dolu hizmet ve eserlerle geçireceğiz ve emaneti vakti gelince yine sahibine emanet edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Başkan Bilgin, “Ben sizlere teşekkür ediyorum. Hep şunu söylemişimdir. Esnaf huzurluysa, esnaf güçlüyse, şehir huzurludur ve güçlüdür. Depremde şunu gördük ki esnafımız birini paylaşabilen, elindeki bir olanı hiç gözünü kırpmadan deprem bölgesine gönderebilen, her türlü desteği veren, kadim bir medeniyetin mensubu olarak Ahilik kültürünün en güzel örneklerini sizlerle birlikte yaşadık. Zor günleri birlikte aştık. İçerisinde bulunduğunuz dış etkenlerden kaynaklanan sıkıntıları da yine hep birlikte aşacağız. İnşallah Türkiye YüzYılı’nda koşar adımlarla hedefe gideceğiz. İstişare toplantısının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

AdminAdmin