Ekonomi
Giriş Tarihi : 02-03-2024 03:19

Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi

Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye yükseltilmesini öngören madde Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi

8. Yargı Paketi'nin görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi'nde yer alan emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik madde kabul edildi.

Kanun teklifinde yer alan "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, silahlı örgüt, terörizmin finansmanı gibi suçlamalar halinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun kayyım olarak atanabilmesine" yönelik düzenleme ise 8. Yargı Paketi'nden çıkarıldı. Seçime kadar çalışmalarına ara veren Genel Kurul, 2 Nisan'da toplanacak.

8. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmelerine, 28 Şubat'taki birleşimde başlandı, görüşmeler 2 Mart gecesine kadar sürdü.

 

 

Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarıldığı düzenlemenin de yer aldığı 43 maddelik 8. Yargı Paketi'nin 41 maddesi Genel Kurul'da kabul edilerek yasalaştı. Yasanın Resmi Gazete’de yayıNlanmasının ardından emekliler, ikramiyeyi Ramazan ve Kurban bayramlarında alacak.

AdminAdmin