Sivas
Giriş Tarihi : 16-02-2024 16:46   Güncelleme : 16-02-2024 16:53

Uzun, “Sivas’ın tamamı cazibe merkezi olmalı"

Büyük Birlik Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Dr. Adem Uzun, seçim çalışmaları kapsamında temaslarını yoğun bir tempoyla sürdürüyor. Bu kapsamda Sivas Organize Sanayi Bölgesindeki işletmeleri ziyaret eden Dr. Uzun, “Sivas’ın tamamı cazibe merkezi olmalı. Bunu her zaman söylüyorum ve bu konunun takipçisi olacağımı da ısrarla söylüyorum” dedi.

 Uzun, “Sivas’ın tamamı cazibe merkezi olmalı

Büyük Birlik Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Dr. Adem Uzun, seçim çalışmaları kapsamında temaslarını yoğun bir tempoyla sürdürüyor. Bu kapsamda Sivas Organize Sanayi Bölgesindeki işletmeleri ziyaret eden Dr. Uzun, “Sivas’ın tamamı cazibe merkezi olmalı. Bunu her zaman söylüyorum ve bu konunun takipçisi olacağımı da ısrarla söylüyorum” dedi.

Büyük Birlik Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Dr. Adem Uzun, seçim çalışmaları kapsamında Sivas’ı adım adım gezmeye, 7’den 70’e tüm vatandaşları kucaklamaya devam ediyor. Yaptığı ziyaretlerde Sivaslıların yoğun ilgi ve alakasıyla karşılaşan Dr. Uzun, Sivas için yapacağı hizmetleri vatandaşlarla paylaşıyor.

Sivas Organize Sanayi bölgesindeki işletmeleri ziyaret eden Dr. Uzun, sanayi esnafının tüm sıkıntılarını bildiğini ve Belediye Başkanı seçilmesi durumunda ortak akıl ve istişareyle sorunları çözmek için gayret edeceklerini söyledi.

SANAYİCİNİN SORUNLARI ÖNCELİĞİMİZ OLACAK Sivaslı esnaf ve sanayicinin son yıllarda büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Dr. Uzun, “Daha öncede sanayicilerimizi ziyaret ettik. Taleplerini ve sorunlarını dinledik. Esnafımıza ve sanayicimize kulak vermeye devam edeceğiz. Esnafın ve sanayicinin önemli sorunları var. Bu sorunların çözülmesi bizim önceliğimiz olacak. Demirağ OSB için büyük bir yatırım oldu ancak Demirağ OSB’nin tam kapasiteyle faaliyete geçmesi Organize Sanayi Bölgesindeki sanayicilerimiz için bazı zorluklar yaşatacak. Diğer illerin hiçbirinde olmayan bu ayrım ne yazık ki Sivas’ta var” dedi.

SİVAS’IN TAMAMI CAZİBE MERKEZİ OLMALI Dr. Uzun, Sivas’ın tamamının teşvik kapsamına alınarak cazibe merkezi haline dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayarak, “İki organize sanayi bölgesi arasında bir eşitsizlik yaratıldı. Bir tarafta güzel teşviklerle sanayici desteklenirken diğer tarafta teşvikten faydalanamayan sanayici için bir handikap oluşuyor. Bu sorunun çözülmesi için irade göstermek ortak akılla hareket etmek gerek. İnşallah biz bunun öncüsü olacağız. STK’lar, bürokrasi, mülki idare ve sanayicilerimizden oluşan bir kurulla Sivas’ın tamamının teşvik alması ve cazibe merkezi olması için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız. Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa biz orda olacağız ve öncülük edeceğiz” diye konuştu.

“GÜL KART” İLE HEM VATANDAŞ HEM ESNAF MUTLU OLACAK Esnaf ziyaretlerinin ardından Perşembe pazarında vatandaşla da bir araya gelen Dr. Uzun, Sivas’ta sosyal belediyeciliğin gerçek manada hayat bulması için çok önemli projeleri olduğunu söyledi. Dr. Uzun, “Gül Kart projemiz ile Sivas’ta ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gereken sosyal desteği vereceğiz. Bu proje ile hem vatandaşımıza destek olacağız hem de esnafımıza. Belli bir bakiyesi olacak olan Gül Kart ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız yerel esnaftan alışverişini yapacak ve ihtiyaçlarını giderecek. Böyle gerçek bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma ortaya çıkacak. Önceliğimiz vatandaşlarımız ve yerel esnafımız olacak” ifadelerini kullandı.

OKUL KANTİNLERİ DESTEKLENECEK Okul kantinlerinin de desteklenmesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Dr. Uzun, “Okul kantinleri kesinlikle desteklenecek. Maddi durumu yetersiz olan sabah kahvaltı yapmadan okula giden çocuklarımız var. Ben eğitimciyim bu sorunları ve bunların çözümlerini çok iyi biliyorum. Kantinlerle anlaşma yapılacak kantin esnafı desteklenecek. Hem kantinci esnafımız desteklenecek hem de çocuklarımız mağdur olmayacak. Dokunmadığımız kalp, ulaşamadığımız bir öğrencimiz kalmayacak” dedi.  

AdminAdmin