Sivas
Giriş Tarihi : 16-11-2023 15:53

Başkan aday adayı Turan Topgül basın toplantısı düzenledi

Yaklaşan yerel seçimlerde AK Parti’den aday adaylığını ilk açıklayan Turan Topgül basın mensuplarıyla bir araya geldi. 22 yıllık siyasi hayatından büyük tecrübeler biriktirerek belediye başkanlığına kendini yeterli ve hazır hissettiğini belirten Topgül, “Sivas’a hizmet aşkıyla yanıyorum” dedi.

Başkan aday adayı Turan Topgül basın toplantısı düzenledi

AK Parti’de aday adaylığı başvuruların başlamasının ardından Sivas’ta ilk başvuruyu Belediye Başkanvekili Turan Topgül’den geldi. Aday adaylığı başvurusunu birkaç gün önce yapan Topgül, Meva Kafe’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Belediye Başkan Adayı Topgül, 22 yıllık siyasi hayatında büyük tecrübeler kazanan ve son yıllarda partide aktif rol üstlenen Topgül; Sivas’ın sorunlarını bildiğini ve bunları çözüme kavuşturma noktasında hazır olduğunu söyledi.

Derneklerde, vakıflarda, odalarda, sivil toplum kuruluşlarında üst düzey görevlerde bulunduğunu belirten Topgül, “Ticari olarak kendimi müsaitleştirdim. Ailesel olarak da çok müsaidim. Yaş olarak koşup koşturacak, en müsait yaş aralığında olduğumu düşünüyorum. Sivil toplum kuruluşlarındaki üst düzey görevlerim, 27 yıllık esnaflığım, siyasetteki, teşkilattaki ve meclisteki görevlerim dolayısıyla kendi yetiştirdim, geliştirdim. Tecrübe, deneyim, liyakat, ehliyet, birikim ve bilgi noktasında kendimi belediye başkanlığına yeterli ve hazır hissediyorum. Bu noktada almış olduğum karar neticesinde sizlerin de katılımıyla hafta başında AK Parti Sivas İl Başkanlığı’na aday adayı olarak resmi başvurumu gerçekleştirdim. Kıymetli basın mensuplarımız öncelikle sizlere sizlerin aracılığıyla da tüm hemşehrilerime buradan seslenerek şimdi tam zamanı diyorum ve hepinizin dua ve desteklerini bekliyorum” dedi.

KENDİMİ YETİŞTİRDİM VE GELİŞTİRDİM

Sivas’ta AK Parti’nin kuruluşundan bugüne her seçimde sahada çalışan birisi olduğunu belirten Topgül, “Kendimi yetiştirdiğimi ve geliştirdiğimi ifade ettim. Bu demokratik bir süreçtir. Ben Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Bilgin’le de konuyu istişare ettim. Kendisi bu kararımı saygıyla, olgunlukla ve demokratik bir şekilde karşıladı, destekledi ve benim aday adayı olmam noktasında bir behis olmadığını ifade etti. Biz belediye başkanı ve başkan vekili olarak Türkiye’ye, tüm siyasi partilere örnek bir konu teşkil ediyoruz ve belediye başkanı ve başkan vekili olarak ‘Biz hazırız, adayız’ diyoruz. Genel merkezimizin milletvekillerimizin, Cumhurbaşkanımızın değerlendirmelerine kendimizi gönderiyor, onların vereceği karara saygılı olarak hangimizi veya bizlerden başka bir partili mensubumuzu atadıkları takdirde onun arkamızda olacağımızı ifade ediyorum” dedi.

ŞEHRİMİN SORUNLARINI BİLİYORUM

Sivas’a oldukça hakim bir insan olduğunu söyleyen Topgül, “Aday adaylık sürecinde projeler, planlarımız noktasında bir açıklamayı ne Genel Merkezimiz ne de biz çok şık ve uygun görmüyoruz. Ancak 50 yıldır bu şehirde yaşayan, sizlerin içinizden bir kardeşiniz olarak özellikle teşkilatlardaki ve meclislerdeki görevlerim ki son 5 yıldır aktif bir şekilde Belediye Başkan Vekili olarak başkanımızı temsil ettim, proje noktasında hiçbir sıkıntı çekmeyeceğimi, konuya, şehrimize, belediyenin imkanlarına hakim olduğumu, sizlerle her dönemde istişare ederek projeleri birlikte gerçekleştireceğimi ifade edebilirim.”

 

AdminAdmin