Sivas
Giriş Tarihi : 28-10-2023 13:23

SGC: "Cumhuriyetimiz ilelebet  yaşayacaktır"

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Sezerer, Cumhuriyetin 100. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet’imizin ilelebet yaşaması için Anadolu Basını olarak var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

SGC:

SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK, YÜKÜMÜZ AĞIR

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Sezerer, Mustafa Kemal Atatürk “Türkiye Cumhuriyeti” için “benim en büyük eserim” demiştir. Bizler de bu büyük eseri ilelebet yaşatmak için yerel basın olarak en büyük sorumluluğu taşıdığımızdan eminiz. Küresel belirsizliklerin çoğaldığı bu dönemde ülkemize yönelik yapılan saldırılara karşılık Türkiye Yüzyılı bilinciyle yerel basın olarak barışı, istikrarı ve adaleti tesis etmekteki yükümüz ise çok ağırdır.

Türk halkının, vatan topraklarını düşmandan temizlediği kutsal mücadele sonrasında, Cumhuriyet ile yönetilmeyi tercih ederek, uygar toplumlar gibi demokrasiyi seçmesi, insan hak ve özgürlüklerinin destekçisi olması, biat kültürünü reddederek, ifade ve düşünce özgürlüğünün yanında yer alması, aynı zamanda basın hürriyetinin ne denli önemli olduğunun bilincinde olması, ülkemizin kaderini değiştiren tarihi bir karar olmuştur.

Cumhuriyetimizin 100. gurur yılının, bütün bu nedenlerle çok daha önemli ve çok daha anlamlı olduğunu kaydeden Sezerer, şöyle devam etti. “Bizler, ülkemizin en büyük ve en güçlü basın meslek kuruluşu olan Sivas Gazeteciler Cemiyeti mensupları olarak, Cumhuriyetimizin hep yanında olduk ve bizim en büyük güvencemizdir. Cumhuriyet, günümüzde insan onuru ve haysiyetine yakışan en güzel, en anlamlı yönetim biçimidir. Türk halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını ve Türkiye Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyor, dünyanın en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnet ile anıyoruz Ne Mutlu Türküm  diyene” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin