Spor
Giriş Tarihi : 04-10-2023 00:26

Galatasaray İngiltere'de tarih yazdı

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci haftasında Manchester United ile Galatasaray karşılaştı. Nefes kesen mücadeleden sarı kırmızılılar galibiyetle ayrılmayı başardı.

Galatasaray İngiltere'de tarih yazdı

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2. hafta maçında temsilcimiz Galatasaray bu akşam deplasmanda Manchester United ile kozlarını paylaştı.

Maça ev sahibi etkili başladı. 2. dakikada sol kanattan atağa çıkan Hojlund'un pasında Fernandes istediği gibi vuramadı ve top auta çıktı.

17. dakikada top malesef ağlarımızla buluştu. Kontra atağa çıkan Manchester United'da sağ kanattan Rashford topu içeriye çevirdi ve Rasmus Hojlund altı pasın içinden topu ağlara yolladı.

23. dakikada Galatasaray Zaha ile beraberliği yakaladı. Sanchez'in uzun topunda ayakta kalan Wilfried Zaha şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve eşitliği yakaladık.

İKİNCİ YARI NEFES KESTİ

Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında başka gol sesi çıkmadı ve soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle girdik.

Karşılaşmanın ikinci yarına ev sahibi ekip hızlı başladı. 51'de sol kanatta Bruno Fernandes topla buluştu ancak vuruşu üstten farklı şekilde auta çıktı. bu pozisyonun 3 dakika sonrasında ise Manchester United net fırsattan yararlanamadı. Sağ kanattan Rashford hızlı çıktı. İçeriye çevirdiği topta son anda Boey araya girdi ve topu kornere yolladı. Malesef 67. dakikada topu ağlarımızda gördük. Hızlı kontra atağa çıkan Hojlund topu 40 metre sürdü ve şık bir son vuruşla topu ağlara yolladı.

71. dakikada Kerem beraberliği getirdi. Sağ kanattan topu süren Barış Alper topu içeriye çevirdi ve ceza sahasında boş kalan Kerem Aktürkoğlu topu uzak köşeden ağlarla buluşturdu.

76. dakikada Icardi penaltı atışından yararlanamadı. Penaltıyı kaçıran Icardi 80. dakikada golü attı. Davinson Sanchez gelen topu uzaklaştırırken bir anda Icardi kaleciyle karşı karşıya kaldı ve çok şık bir bitirişle topu ağlara gönderdi.

Mücadelede başka gol sesi çıkmadı ve sarı kırmızılılar bu heyecan verici karşılaşadan galibiyetle ayrıldı ve grupta puanını 4'e yükseltti.

AdminAdmin