Politika
Giriş Tarihi : 29-03-2023 20:09

Herkesin merakla beklediği görüşme sona erdi: Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce buluştu

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce görüşmesi gerçekleşti. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu ve İnce açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu "Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz" dedi, Muharrem İnce "Döne döne vuruşmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı

Herkesin merakla beklediği görüşme sona erdi: Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce buluştu

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce görüşmesi gerçekleşti. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu ve İnce açıklamalarda bulundu.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi ziyaret etti. Görüşme sonrası iki lider ortak açıklamada bulundu. Muharrem İnce açıklamasında adaylıktan çekilmediğini duyurdu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Görüşme sonrası CHP lideri Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

*Sayın genel başkana yürekten teşekkür ederim. Doğal olarak başta deprem bölgesi olmak üzere Türkiye’de birçok sorun ile ilgili görüştük. Ve bu konuda biz bir kanun teklifi hazırlıyoruz deprem bölgesiyle ilgili olarak.

*Deprem bölgesindeki sorunları gidermek ve bölgeden ayrılanların tekrar bölgeye dönmesini sağlayacak bir kanun teklifini meclise sunacağız.

*Halil İbrahim Sofrasını büyütmeye çalışıyoruz, birlikte olmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız sorunlar, bireysel sorunların çok ötesinde Türkiye’nin sorunları.

*Ben ne kadar duyarlıysam Sayın İnce’de o kadar duyarlı. Bizi kabul ettiği için tekrar genel başkana ve arkadaşlarına teşekkür ederim.

İNCE: BİZİM İLKELERİMİZ BUNLAR…

Muharrem İnce de görüşme sonrası şu ifadeleri kullandı;

*Değerli arkadaşlar, bizler Memleket Partisi olarak şunu düşünüyoruz; ittifaklar olarak ilke etrafında olmalıdır.

İnandığımız bir şey var Erdoğan gitmelidir. Ortak aklı temsil etmemektedir, kibirlidir. Akla inanmamaktadır, hukuka inanmamaktadır. Bu konuda her tür görüşümüzü açık ve net biçimde ifade ediyoruz. Sayın Genel Başkana ve arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK Mİ?

‘Adaylıktan çekilecek misiniz?’ sorusuna İnce, “Hayır öyle bir şey demedim. Biz Köroğlu gibi döne döne vuruşmaya devam edeceğiz” dedi.

AdminAdmin