Politika
Giriş Tarihi : 24-03-2023 16:56

HÜDA-PAR Cumhur İttifakı’na katıldı

HÜDA-PAR, Cumhur İttifakı’na katıldığını açıkladı. Parti lideri Yapıcıoğlu, “14 Mayıs parlamento seçimlerinde AK Parti listelerinde girmek suretiyle seçimlere katılacağız” dedi.

HÜDA-PAR Cumhur İttifakı’na katıldı

HÜDA-PAR, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Büyük Birlik Partisi (BBP) ve AKP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’na katıldı.

Türkiye’de kanlı eylemlerde bulunan Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmeyen ve Anayasa’nın ilk 4 maddesini tartışmaya açan HÜDA-PAR, AKP’nin listelerinden seçime katılacak.

İttifak kararını HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin genel merkezindeki basın toplantısında açıkladı. Yapıcıoğlu, özetle şunları dile getirdi:

“5 ocak 2023 tarihinde sayın cumhurbaşkanı ile görüşmemiz olmuştu. İttifaklar gündeme gelmişti. O görüşmeden sonra basına yaptığımız açıklamada.  İttifak teklifi olduğunu değerlendireceğimizi söyledik. Görüşmeler devam etti. 6 Şubat’ta çifte depremle sarsıldık ve o depremlerden sonra öncelikli gündemimiz afet oldu. Bir anlamda görüşmeler kesintiye uğradı.

Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması kararının ardından başkanlık divanımızda toplantı halindeydik. Cumhurbaşkanlığı seçimde sayın Erdoğan’a destek vereceğimizi açıklamıştık.

Sonuç itibariyle bizler HÜDA-PAR olarak kendi logomuzda ittifak içerisinde seçimlere katılma görüşümüz vardı. Geçen sene seçim kanunlarında değişiklik yapıldı. Yeni kanunun uyguladığı seçimde ittifak içerisinde her partinin oyu ayrı ayrı sayılacak.

Dedik ki seçimlere birlikte girmede prensipte anlaşma vardır. Bu çalışmaları yaparken de basit hesaplara girmedik. Bu seçimlerde ittifaka dahil olmada HÜDA-PAR’ın kaç vekil ile temsil edeceğinden çok ittifakta çoğunluğu temsil edip edilmeyeceği konusunda kafa yorduk.

Bu seçimlerde bizler için birinci öncelik hedefimiz sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta ipi önde göğüslemesi ve bir dönemde daha Türkiye’yi idare etmesi. Eğer sayın Erdoğan seçimi kazanıp idare edecekse ama Meclis’te çoğunluk muhalefetin elinden geçecekse bizi zor durum bekliyor. Biz istedik ki Meclis’te çoğunluk sağlansın.

Sonuç itibariyle 14 Mayıs seçimlerinde parlamento AK Parti listelerinde girmek suretiyle seçimlere katılacağız”

AdminAdmin