Sivas
Giriş Tarihi : 13-03-2023 23:35

Sivas’ta gözler kritik ismin “Adaylık” kararına çevrildi

Ülkemiz ve Sivas, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçime hazırlanırken ilimizin yetiştirdiği önemli bürokratlar arasında yer alan Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın ismi milltevekilliği için tüm platformlarda yüksek sesle dillendiriliyor. 

Sivas’ta gözler kritik ismin “Adaylık” kararına çevrildi

Yüksek Seçim Kurulu'nun, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin 14 Mayıs'ta yapılması ve milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa tarihi olarak 16 Mart’ı belirlemesinin ardından siyasette trafik hızlandı.

Seçim sürecine ilişkin detaylar netleşirken,  partilerde ve aday adaylarında ciddi bir hareketlilik başladı. Sürecin kısa olması dolayısıyla hızlandırılmış bir takvim uygulanıyor.

Kamu görevlileri 16 Mart çarşamba gününe kadar istifa etmesi gerekirken gözler Sivas’ın yetiştirdiği önemli bürokratlar arasında yer alan Hatay Valisi Rahmi Doğan’a çevrildi.

Ülkesine ve milletine bürokrat olarak yaklaşık 30 yıldır çeşitli görevlerde hizmet eden ve son 5 yıldır ise Hatay Valisi olarak görev yapan Rahmi Doğan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Milletvekili olarak gidip kendi şehrine de hizmet etmesi gerektiği yüksek sesle kamuyounda dillendiriliyor. 

ANKARA’YA HAKİM İSİMLERİN BAŞINDA GELİYOR

Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın 2003-2016 yılları arasından İçişleri Bakanlığı’nda üst düzey görevlerde bulunması nedeniyle Devlet yapısını ve işleyişini bilmesi, hizmet ettiği yerlerde sürekli projeler üreterek o bölgelere değer katması isminin ön plana çıkmasına neden oluyor

Bu nedenlerle Sivas’ta yapılan kamuoyu yoklamaları ve anketlerde ismi sürekli çıkan Rahmi Doğan, siyasi olarak her kesimden oy alabilecek nadir kişilerden biri olarak dikkat çekiyor. 

İsmi Sivas’ta tüm paltformalarda ve siyasi kulislerde milletvekilliği için sıklıkla geçen Hatay Valisi Rahmi Doğan, şehrimizden  aday olmak amacıyla istifa edip etmeyeceği merak ediliyor. 

AdminAdmin