Politika
Giriş Tarihi : 04-03-2023 14:36

Kulislere göre adaylığını koymaya hazırlanıyor!

İYİP lideri Meral Akşener GİK toplantısı sonrası Altılı Masa'dan ayrıldığını bildirdiği açıklamasında, kameralar karşısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ı önermişti. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Akşener'le ilgili çarpıcı bir kulis bilgisi yazdı.

Kulislere göre adaylığını koymaya hazırlanıyor!

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, partisinin Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı sonrası bir açıklama yaparak Altılı Masa'dan ayrılan İYİ Parti lideri Meral Akşener'le ilgili bir yorumda bulundu.

Sarıkaya'nın aktardığına göre Akşener toplantıda önceden verdiği “Ben cumhurbaşkanı adayı olmayacağım” kararının ‘resetlendiğini’ söyledi.

Hürriyet yazarı Hande Fırat da benzer bir kulis bilgisi paylaşarak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yaptığı çağrının karşılık bulmaması üzerine adaylığa hazırlandığını öne sürdü.

KARAR RESETLEMİŞ!

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’nın aktardığına göre, Akşener toplantıda İmamoğlu ve Yavaş’a çağrı yapacağını söylerken, “Eğer onlar bu çağrıma olumlu cevap vermezse benim diyecek bir şeyim yok” demiş. Hemen ardındansa ‘cumhurbaşkanı adayı olmayacağım’ kararının ‘resetlendiğini’ dile getirmiş:

“Ben başbakan olacağımı, cumhurbaşkanı adaylığını düşünmediğimi bildirmiştim. Cumhurbaşkanlığı kararım da bugünden itibaren resetlenmiştir.”

Sarıkaya'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Akşener bu görüşlerini karar toplantısı olan dünkü GİK’te de dile getirmiş ve kendisine hakaret edilen noktaya gelindiğine dikkat çekmiş. İki belediye başkanına çağrı yapma kararını da dile getirirken, “Eğer onlar bu çağrıma olumlu cevap vermezse benim diyecek bir şeyim yok” dedikten sonra şu önemli cümleyi kurmuş:

“Ben Başbakan olacağımı, cumhurbaşkanı adaylığını düşünmediğimi bildirmiştim. Cumhurbaşkanlığı kararım da bugünden itibaren resetlenmiştir…”

AdminAdmin