Gündem
Giriş Tarihi : 18-02-2023 21:03

Fuat Oktay açıkladı: 150'den fazla enkazda çalışmalar sürüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem bölgesinde 163 enkazda arama kurtarma çalışmalarının hala sürdüğünü bildirdi.

Fuat Oktay açıkladı: 150'den fazla enkazda çalışmalar sürüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş'ta  6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) açıklamalarda bulundu. Fuat Oktay'ın açıklamaları özetle şöyle:

163 enkazda kurtarma çalışması sürüyor. 275 bin çalışanımızla ayrım gözetmeksizin çaba gösteriyoruz. Enkazların hemen hemen hepsine ulaştık. Çalışmalar tamamlandıktan sonra yine çok dikkatli olarak iş makinelerini yoğun olarak kullanıyor olacağız. Çok dikkatli ve hassasiyetle enkazlar kaldırılacak. Devlet tüm gücüyle milletinin yanında. Bütün ekiplerimizin hepsi sahada, görev başında. Milletimiz devletin tüm gücüyle yanlarında olduğunu görmekte.

Şu anda sahada 76 bin 97 emniyet personeli, 64 bin 728 jandarmamız var, toplamda 181 bin 423 güvenlik personli karada görev yapıyor.

Şu an yüzlerce binlerce isimsiz kahramanımız var. Hepsinden Allah razı olsun. Barınma ile ilgili konularla ilgili bir sorun yaşamıyoruz. İlk günlerde talep vardı. Şu an çadıra olan talebin azaldığını görüyoruz. Nerede ihtiyaç olursa da gönderecek durumdayız. Konteyner çalışmaları da devam ediyor. Kurduklarımızın sayısı 6 bine yaklaştı.

Vatandaşlarımızın kullanmadıkları evlerini depremzede ailelerin kullanımına sunmak veya uygun şartlarda kiralamak isteyen hayırseverlerimiz “evimyuvanolsun.org” sitesinden başvurabilirler.

AdminAdmin