Politika
Giriş Tarihi : 09-02-2023 15:05

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Hatay'da

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve heyeti, dün incelemelerde bulunmak üzere deprem bölgelerinden Hatay'a gitti

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Hatay'da

İncelemelerde bulunmak, eksikleri yerinde tespit etmek üzere beraberinde bulunan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Genel Başkan Yardımcısı Adnan Turfan, MKK Üyesi Kürşad Şahin, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Yavuz, Gençlik Kolları Genel Başkanı Arda Yılmaz ile birlikte dün Hatay'a giden Genel Başkan Gültekin Uysal, bugün TBMM Genel Kuruluna gelen Cumhurbaşkanı'nın OHAL kararını görüşmek için Ankara'ya geri döndü.

Uysal, Meclis çalışmalarının ardından toplanan yardımları bizzat ulaştırmak ve koordinasyonu sağlayarak bölgedeki vatandaşlarımıza moral destek vermek üzere deprem bölgesindeki çalışmalarına devam edecek.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı ziyaret sonrasında sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak izlenimlerini aktardı, birtakım uyarılarda bulundu.

Uysal şunları kaydetti:

"Siviller kendi göbeğini kendi kesiyor"

Dün deprem bölgesinde, Hatay'daydık. Yaşanan acıyı, yıkımı tarif edecek bir söz yok. Maalesef Hatay'da zarar görmemiş tek bir bina, yapı kalmamış.

Hatay'da caddelerde siviller, yardımlar rahatlıkla ulaşabilsin, ambulanslar yaralılara yetişebilsin diye trafiği yönlendiriyor, düzenliyor. Birçok noktada el yordamıyla yıkıntılara müdahale ediyor, cenazesinin başında bekliyor, defnediyor.

"Eğitimi, donanımı olmayanlar şu an için bölgede fayda sağlamaz"

Bir kaç hususu belirtmekte fayda var; İskenderun'dan Hatay'a 70 kilometrelik mesafede vatandaşlarımızın, STK'ların bölgeye ulaştırmak için gönderdiği yardımları taşıyan araçların, ambulansların, iş makinalarının oluşturduğu bir yoğunluk var.

Eğitimi, donanımı, geçmişte tecrübesi olmayanların bölgeye gitmesi sadece yoğunluğu, keşmekeşi arttırıyor. Araç yoğunluğu arttıkça ambulans ve yardım araçları sirenlerle ilerlemek zorunda kalıyor. Ki enkaz altında olanlar için gürültü de maalesef ölüm demek.

Yaşanan felaket için söyleyeceklerimizi mahfuz tutuyorum. Yüce bir gönüllülükle yardım toplayan vatandaşlarımızın bilmesi gereken şey; dağıtımını, ulaşımını organize edemediğiniz yardımlar zaten ciddi düzensizliğin olduğu bölgede, diğer illerimizde de karmaşaya sebep olabilir.

"İnternet bölgede hayat kurtarıyor"

Yaşanan koordinasyon eksikliğini, itibarları zarar görür diye aldıkları geç ve hatalı kararları milletimiz duymasın, görmesin diye internet erişimini kesen hükümet bilsin ki; "şu an internet bölgede hayat kurtarıyor."

Elon Musk'ın Starlink uyduları ve dolayısıyla daha kaliteli ve kesintisiz internet teklifini "kuyruğu dik tutmuş olmak" için reddeden hükümet, koordine edip "mobil baz istasyonlarını bölgeye sevk etmediği" yetmezmiş gibi bir de "internette bant daraltıyor!"

Cumhurbaşkanı'nın OHAL kararını görüşmek için bölgeden döndük. Partililerimizin topladığı yardımları iletmek, koordinasyonunu sağlamak üzere, bir yarayı sarabilmek umudu ile yeniden bölgede, diğer illerimizde olacağız.

AdminAdmin