Politika
Giriş Tarihi : 10-12-2022 18:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İthal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda

"Alevi-Sünni dediler; sağcı-solcu dediler; ilerici-gerici dediler; Kürt-Türk dediler, hep bizi birbirimize kırdırdılar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İthal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İkinci Yüzyıla Çağrı programında konuşan danışmanlarından ABD'li ekonomist, yazar ve sosyal teorisyen Jeremy Rifkin'e gönderme yaparak, "İthal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda, siz varsınız yeter. İthal danışmanlar falan filan nedir, geç o işleri. Gözümüz de kalbimiz de hep milletimize baktı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, muhalefeti de hedef aldığı konuşmasında, "Parlamentoda terör örgütünün uzantıları var. Bu uzantıları da 2023'te hep birlikte temizlemeye hazır mıyız?  Çok çalışacağız, kapı kapı dolaşacağız. 2023'te artık parlamentomuz gerçek sahipleri ile ihya olacak. 6'lı masayı falan hep birlikte çökerteceğinize inanıyorum" diye konuştu. 

"İhtiyaç sahiplerine 6 milyar lira kaynakla destek olduk"

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Samsun Üniversitesi'ni şehrimize kazandırdık. İhtiyaç sahiplerine 6 milyar lira kaynakla destek olduk.  Samsunlu çiftçilerimize 3,5 milyar lira tutarında destek verdik. 

Samsun'un evladı Orhan Gencebay ne diyor? O da bugün bizimle olacaktı ama rahatsızlandı. Eseriyle onu analım... Mevsim bahar olunca, aşk gönüle dolunca, sevenler kavuşunca, yaşamak ne güzel...

Son 20 yıldır olduğu gibi 2023'te de aramıza kimseyi sokmayalım. Girdiğimiz her mücadelede yanımızda olan Samsun'un 2023'te de tercihini bizden yana kullanacağından şüphe duymuyorum. Öyle bir ses verin ki, dosta güven; düşmana korku salsın. 

Türkiye düşmanlarının heveslerini kursaklarında bırakmaya hazır mıyız?

Önümüze kurulan tuzakların amacı, Türkiye'yi küresel, siyasi ve ekonomik düzenin dışında bırakmaktı.

Biz bunların hiçbirini yutmadık. 

"Parlamentoda terör örgütünün uzantıları var" 

Gabar'da bunları çökerttik, Cudi'de bunları çökerttik, Tendürek'te bunları çökerttik. Bunların inlerine gireceğiz demiştim, girdik. Şimdi bu parlamentoda da terör örgütünün uzantıları var. Bu uzantıları da 2023'te hep birlikte temizlemeye hazır mıyız? 

Çok çalışacağız, kapı kapı dolaşacağız. 2023'te artık parlamentomuz gerçek sahipleri ile ihya olacak, inşa olacak. 6'lı masayı falan hep birlikte çökerteceğinize inanıyorum.

Türkiye'yi, dünyanın birinci ligine çıkartacak eserlere kavuşturduk. 

20 yıldır asırlık sorunları çözmekle kalmadık. Gelişmiş ülkelerin bile gıptayla baktığı bir hizmet altyapısı kurduk. Şimdi Türkiye gerçekten farklı bir ülke diyorlar. Yaşanan her küresel kriz, ülkemizin sahip olduğu gücün daha iyi anlaşılmasına vesile oluyor. 

Ekonomide küçülmenin konuşulduğu bir dönemde istihdam kapasitemizin gücünü gördük. Enerji krizinde imkanlarımızı en üst seviyede harekete geçirmek için yaptığımız yatırımların gücünü gördük. Her krizde kendi gücümüze dayanarak yeni fırsatları değerlendirme potansiyelimizi daha ileri taşıdık. Türkiye yüzyılına böyle bir iklimde giriyoruz. 

"Bizi birbirimize kırdırdılar" 

Derenin taşıyla derenin kuşunu vurma misali, sinsi alçaklıkların hepsinde kendi insanımız kullanıldı. Alevi-Sünni dediler; sağcı-solcu dediler; ilerici-gerici dediler; Kürt-Türk dediler, hep bizi birbirimize kırdırdılar. Sadece PKK ve FETÖ terör örgütlerinin ülkemize insani maliyeti bile 10'larca yıla bedeldir. Türkiye bu tuzakları çözdükçe adete kendine gelmiştir. 

12 yıl önce, 2023 hedefleri ile milletimizin huzuruna çıktığımızda birileri kıt aklınca bizimle dalga geçmişti. Aradan geçen yıllar boyunca bu hedefleri hayata geçirerek bugünlere geldik. 

İnşallah, 2023'te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye yüzyılının inşasını başlatıp, bu kutlu bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz. 

Seçime kadar girmedik ev, kazanmadık gönül bırakmamanızı bekliyorum. Kale içeriden fethedilir. Kalenin içinde kim var? Bayanlar var. Bayanlarla bu işi bitirdik mi 2023 bitmiştir. 

"İthal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda"

Bu kardeşiniz 50 yıldır siyasetin içinde. 50 yıldır halkıyla yattı, kalktı. Buralara böyle geldik. Hep milletimizin diliyle konuştuk. Milletimizin sevinciyle sevindik. Üstad ne diyor, 'ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın, gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın...' 

İthal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda. Siz varsınız yeter. İthal danışmanlar falan filan nedir, geç o işleri. Gözümüz de kalbimiz de hep milletimize baktı. 

Tahıl koridorunu biz açtık. Tüm dünyaya tahıl gönderiyoruz. Yarın Sayın Putin ve ardından Sayın Zelenski ile görüşeceğim. Neler yapabiliriz bunu konuşacağız. Biz dünyayla beraberiz, ithal ürünlerle değil. 

Her seçim, bir yol ayrımıdır. Milletimiz bizi 15 seçimdir bizi birinci yaparak iradesini büyük ve güçlü Türkiye yolunda ilerlemekten yana kullandı.

"Bunca yıldır ülkeyi yöneten bir kişinin elbette eksiklikleri olabilir"

Bunca yıldır ülkeyi yöneten bir kişinin, elbette eksiklikleri, hataları olabilir. Eski Türkiye'nin en büyük sorunu, milletin yetki verdiklerinden; ülkeye ve millete vermedikleri hizmetin hesabının sorulmamasıydı. Biz bu muhasebeyi kimseye bırakmadan kendi kendimize yapıyoruz. Söz verip de yapamadıklarımızın peşinden koşuyoruz. 

Türkiye'yi 20 yılda 3 kat büyütmeyi yeterli bulmuyor, 2 kat daha büyüterek dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına sokmayı hedefliyoruz. Milletimize kazandırdığımız hizmetleri yeterli bulmuyoruz. Teknolojiden özgürlüklere her alanda geleceğin dünyasının alt yapısını kurmayı hedefliyoruz. 

Ülkemizin dört bir yanında inşa ettiğimiz eserleri yeterli bulmuyoruz. TOGG gibi, 500 bin yeni konut projesi gibi daha fazlasını yapmayı hedefliyoruz.

Bundan ancak sandalla gezerler, Avrasya Tüneli nedir anlamazlar. Marmaray tünelini bilmezler. Bunları yapan biz... Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık, niye yaptınız dediler. Bizim işimiz bu, arzu etmiyorsanız siz yaya geçin dedik... 

Osmangazi köprüsünü yapan kim, İstanbul'u İzmir'e bağladık. 7,5 saatte gidiliyordu, şimdi 3 saatte gidiliyor. Bay Kemal, sen İzmir'den seçildin değil mi? Artık 3,5 saatte gidebiliyorsun. 

Bizim sadece sağlıkta, ulaştırmada, enerjide, şehircilikte, sosyal desteklerde, bunların sadece birinde yaptıklarımız; karşımızdakilerin ömrü boyunca yapabildiklerini fersah fersah geçmeye yeter. 

Siyasetin ve icraatin ölçeğini o kadar yukarı taşıdık ki, karşımızda güya proje diye ifade ettikleri hususların ötesinde bir Türkiye gerçeği var. Türkiye yüzyılına adım atacağımız 2023'ü, ülkemizi küresel, siyasi ve ekonomik sistemin en üstüne çıkartacağımız yeni dönemin sembolü haline getirmekte kararlıyız."

AdminAdmin