Sivas
Giriş Tarihi : 29-10-2022 22:07

Cumhuriyet Bayramı Sivas'ta büyük coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı Sivas'ta büyük coşkuyla kutlandı

Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü programları kapsamında 28 Ekim tarihinde Vali Yılmaz Şimşek, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı P. Albay Cüneyt Mutlu ve Belediye Başkanvekili Turan Topgül, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Tören; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile son buldu.

Vali Yılmaz, ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ konulu resim ve fotoğraf sergisinin açılışı da yaparak tüm Sivaslıları Atatürk ve Kongre Müzesi'ndeki sergiyi gezmeye davet etti.

Programlar valilik makamında tebriklerin kabulü ile devam etti. Vali Yılmaz Şimşek, il protokolü ve askeri erkânın tebriklerini kabul etti.

Tebrik töreninin ardından etkinlikler, Sivas Kongre Binası önünde düzenlenen geçit töreni ile devam etti. Tören aracıyla öğrenci ve vatandaşları selamlayan Vali Yılmaz Şimşek, Garnizon Komutanı Piyade Albay Cüneyt Mutlu ve Belediye Başkanvekili Turan Topgül, halkın bayramını kutladı.

- Vali Yılmaz Şimşek Cumhuriyet Bayramını Büyük Coşkuyla Kutladık

Törende Sivaslılara seslenen Vali Yılmaz Şimşek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 29 Ekim 1923 tarihinde, kurtuluş mücadelesi sonrası ülkenin yeniden inşası için attığı en önemli adım olan Cumhuriyet'in ilanının 99. yıl dönümünü millet olarak hep birlikte coşkuyla kutladıklarını ifade etti.

Cumhuriyetimizin kuruluşunda Sivas'ın müstesna bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Vali Şimşek, "Samsun'da yakılan bağımsızlık ateşiyle başlayan süreç, Amasya ve Erzurum'da devam ettikten sonra coğrafi özellikleri kadar insanıyla da güvenilir bir yer olan Sivas'ta şekillenmiştir. Sivas, 108 gün boyunca millî mücadelenin merkezi olmuş, Mustafa Kemal ve arkadaşlarına ev sahipliği yapmıştır. Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Bu kadim şehirde “ya İstiklal ya ölüm parolasıyla” manda başta olmak üzere tam bağımsızlık dışındaki tüm seçenekler şiddetle reddedilmiştir. Şehrimiz, bir asır önce olduğu gibi bugün de aynı hassasiyetlerle ve birlik beraberlik ruhuyla kadim tarihinden getirdiği duruşunu aynı şekilde, kararlılıkla korumaktadır." dedi.

- Cumhuriyet İlelebet Payidar Kalacaktır

Bugüne kadar birlik ve beraberliğimize,  kardeşliğimize, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne karşı iç ve dış tehditlerin her zaman olduğunu ve bundan sonra da olacağını ifade eden Vali Şimşek, “Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bugüne kadar geçen 99 yıllık süreçte karşısına çıkan tüm zorlukların, milletimizin dik duruşu ve milli birlik ve beraberliğimiz sayesinde üstesinden gelmeyi başarmıştır. Bunda sonra da gelmeye devam edecek, her koşulda kararlılıkla yoluna devam edecektir. İnanıyorum ki muasır medeniyet seviyesine ulaşma yolunda her geçen gün azim kararlılıkla ilerleyen, günümüzde de bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir devlet haline gelen Cumhuriyetimiz bundan sonra da aynı hızla gelişmeye kalkınmaya devam edecek ve her türlü tehdide rağmen ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi " ilelebet payidar kalacaktır." dedi.

Tören programı; resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi, halk oyunları ekibinin gösterileri ve geçit töreni ile devam etti.

- Motosiklet ve Vosvos Korteji Büyük İlgi Gördü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Göktürk Motosiklet Kulübü ve Sivas Vosvos Kulübü'nün düzenlediği Motosiklet ve Vosvos Korteji ile sürdü. Türk Bayrakları ile donatılan motosikletler ve rengârenk araçlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına renk kattı. Vali Yılmaz Şimşek ve eşi Çiğdem Olgun Şimşek Hanımefendinin de katıldığı kortej, tarihi valilik binası önünden başlayıp İstasyon Caddesi boyunca devam etti. Korteje vatandaşlarımızın da yoğun ilgi gösterdi.

- Cumhuriyet Resepsiyonu Düzenlendi

Vali Yılmaz Şimşek ve eşi Çiğdem Olgun Şimşek Hanımefendinin ev sahipliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kabul töreni düzenlendi.

Şimşek çiftinin misafirlerini karşıladığı programa; il protokolü, STK'lar, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı. Davette Şimşek çifti, masaları dolaşarak misafirlerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Programda, Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü anısına şehit annesi Zöhre Deveci'nin pasta kesmesinin ardından; Vali Yılmaz Şimşek, katılımcıları uğurladı.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin