Sivas
Giriş Tarihi : 23-10-2022 15:35   Güncelleme : 23-10-2022 15:38

Sivas'tan Kılıçdaroğlu’ndan taşeron işçilere kadro sözü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas'ta taşeron olarak çalışan işçilerin sorunlarını dinledi. "Devlet taşeron çalıştırmaz, devlet sigortalı, kadrolu işçi çalıştırır." diyen CHP lideri, "Daha önce kadro talebinde bulunan taşeron işçiler vardı. Onlarla ilgili tam 3 yıl mücadele ettim, kadrolarını aldılar. Sizler için de mücadele edeceğim" diye konuştu.

Sivas'tan Kılıçdaroğlu’ndan taşeron işçilere kadro sözü

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas’ta bir otelde gerçekleştirilen Sivil Toplum Örgütleri, Kanaat Önderleri ve Muhtarlarla Buluşma Toplantısı’na katıldı. Basın kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Kılıçdaroğlu, otel çıkışında Karayolları 16. Bölge Müdürlüğünde taşeron olarak çalışan işçilerin sorunlarını dinledi.

“SESİMİZİ DUYURUN!”

Kadro bekleyen bir işçi yaşadığı sorunu Kılıçdaroğlu'na şu şekilde aktardı:

“2015 yılında mahkeme yoluyla kadro alan taşeron arkadaşlarımız oldu. Bu nedenle ihalenin şartlarını, hizmet alımı olan ihale başlığını anahtar teslimi olarak değiştirdiler. Bu nedenle biz, 2017'de verilen kadrodan yüzde 70'e takılarak faydalanamadık.

Ama biz bugün Karayolları'nda kadro alan arkadaşlarımızla aynı şartlarda çalışıyoruz, daha fazlasını yapıyoruz. Gece gündüz biz yollardayız. 2022'de Çalışma Bakanımız Vedat Bilgin, 90 bin kişiye söz verdi. Bunun içinde biz de olmak istiyoruz.

Hak ettiğimizi düşünüyoruz. Bizim sesimizi onlara duyurmanızı istiyoruz. Sizden bize yardımcı olmanızı istiyoruz.”

“HİÇ ENDİŞE ETMEYİN HEPSİNİ HALLEDECEĞİZ”

Taşeron işçilerin hakkının teslim edilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu ise, şunları kaydetti:

“Sesinizi dillendireceğim. Her yerde söyledim, yine söylüyorum; devlet taşeron çalıştırmaz. Devlet sigortalı, kadrolu işçi çalıştırır. Dolayısıyla hakkını da teslim eder. Öyle mevsimlik, şudur, budur değil. Daha önce kadro talebinde bulunan taşeron işçiler vardı. Onlarla ilgili tam 3 yıl mücadele ettim, kadrolarını aldılar.

Sizler için de mücadele edeceğim. Sadece Karayollarında değil, Sağlık Bakanlığı ve diğer alanlarda da çalışan çok sayıda taşeron işçisi var. Hepinizin sendikalı olmasını isterim, hepinizin hak sahibi olmasını isterim.

Her birinizin bir gelecek endişesi taşımamasını isterim. Bunun mücadelesini vereceğim. Hiç endişe etmeyin. Onlar ‘nasıl olurda bunlara kadro vermeyiz’ diye formül arıyorlar. Hepsini halledeceğiz, hiç endişe etmeyin.”

“BİZE YENİ KUBİLAY'LARIN ÇIKMASI LAZIM”

Kılıçdaroğlu'na “Sivas'ımıza hoş geldiniz sayın genel başkanım” diyerek karşılayarak simit ikram eden bir simitçi ise, “Garip şehridir Sivas. Siz geldiniz, onure ettiniz. Biz size çok güveniyoruz. Bize yeni Kubilay'ların çıkması lazım. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Her şey çok güzel olacak inşallah.” dedi.

Kılıçdaroğlu ise simitçiye, “Ozanların şehridir, çalışkan insanların şehridir, aşıkların şehridir. Kurtuluş Savaşı'nın mihenk taşıdır burası.” diyerek yanıt verdi.

AdminAdmin