Sivas
Giriş Tarihi : 05-09-2022 21:24

CHP Ekonomi Masasının STSO ziyareti...

CHP Ekonomi Masası programı çerçevesinde ilimize gelen CHP heyeti, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nı (STSO) ziyaret etti.

CHP Ekonomi Masasının STSO ziyareti...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve Akif Hamzaçebi, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’dan oluşan heyet, Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken ile istişarede bulundu.

Nazik ziyaretleri nedeniyle CHP heyetine teşekkür eden Başkan Mustafa Eken, “Sivas TSO olarak tüm partilere eşit mesafedeyiz ve siyaset üstü bir odayız. Sizlere nazik ziyaretleriniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Eken Hükümetimizin partisi kim olursa olsun, parti ayrımımız yok bizim. Devlet bizim devletimizdir, biz her zaman iş dünyası olarak devletimizin arkasında dururuz, arkasında olmak zorundayız. Her zaman böyle olacaktır. İstihdam sağlamak, katma değer oluşturmak için çalışıyoruz. Türkiye'yi dünyadaki en büyük ülkeler arasına getirebilmek için de üretimimizin daha artması lazım. Sivas'ta baktığınızda tarım şehri mi, turizm şehri mi, sanayi şehri mi? Olacak. Bu çerçevede bir planlama yapıyoruz. Sivas’ta sanayide bir devrim yapıldı. Demirağ OSB’nin 6. bölgeye alınmasıyla 17 bin istihdam garantisi, 10 milyar TL'lik yatırım garantisi aldık. 8 ayda 60 fabrikaya yer tahsisi yaptık. 1.OSB, 20 yılda 12 Bin çalışan sayısına ulaşmışken bir imzayla, bir kararnameyle sekiz ayda 17 bin çalışan sayısına ulaşılabiliyor olduğunu gördük. İşsizlik Demirağ OSB ile bitecek. Yatırımcılar 6. Bölgede olan illeri söyleyerek neden Sivas'a geleyim diyordu. Çok şükür şimdi Sivas'a gelmelerinin bir sebebi var. Ciddi yatırımcılar da geliyor. 25 cazibe merkezinde organize sanayilerde ayrım yapılmıyor. Şehrin tamamı cazibe merkezi kapsamına alındı. Sivas’ta ise sadece Demirağ OSB, cazibe merkezi kapsamına alındı. Biz haksız rekabet olmaması için Sivas’ın tamamının diğer iller gibi cazibe merkezi kapsamına alınmasını istiyoruz. Bunu da bakanlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza ilettik. İnşallah yıl sonunda Sivas’ın tamamının cazibe merkezi kapsamına alınacağına inancımız tamdır, Şu an ciddi anlamda valimizle, belediye başkanımızla birlik beraberliğimiz var. Milletvekillerimizin beşi ile de ilişkilerimiz çok iyi. Hepsiyle görüşebiliyoruz. Bu anlamda bu birlik ve beraberlikle ben inanıyorum ki şehrimizi hak ettiği yere taşıyacağız” dedi.

ÜYELERİMİZ İÇİN ACİLEN DÜŞÜK FAİZLİ KGF KREDİSİ VE SİCİL AFFI BEKLİYORUZ

Sivas’a yatırım yapan herkese teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Eken, “Biz buradaki yapılmayan eksiklikleri söyleriz ama yapılanları da söylemek zorundayız. Şuan üyelerimiz ciddi anlamda kredi almakta zorlanıyor, acil olarak düşük faizli KGF kredisi verilmesi lazım ve sicil affının gelmesi lazım ve üyelerimize finansa erişimde zorluk çıkarılmadan yardımcı olunması lazım. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız. Odamızın da 8 bin üyesi var. Bunlarında hepsi düzgün, dürüst, mert iş adamlarıdır. Hepsine kefiliz. Bütün partilere bu seçimlerde başarılar diliyoruz. Bütün adaylara başarılar diliyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak parti ayrımı yapmadan her partinin yanında olduğumuzu bir kere daha söylüyorum” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise misafirperverliği nedeniyle Başkan Eken’e teşekkür ederek, "Sivas bir yere gelmiş. Bir hamle bekliyor. Bunu da CHP iktidarında yapacağız. Sivas’ta yaşanan sorunları, beklenti ve talepleri biliyoruz. Bunların çözümü içinde elimizden geleni yapacağız. İş dünyasının beklentilerinin farkındayız. Sivas’ın tamamının Cazibe Merkezi kapsamına alınması gerekiyor. OSB'lerde haksız rekabet yaşanmaması için bu teşvik Sivas'a verilecek. Sivas bunu hak ediyor. İktidara geldiğimiz zaman Sivas’ın tamamının cazibe merkezi kapsamına alınacağının sözünü buradan veriyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Eken, heyete hediye takdiminde bulundu.

AdminAdmin