Gündem
Giriş Tarihi : 12-08-2022 16:32

Kılıçdaroğlu o sözü ikinci kez verdi: Seçimden sonra ÖTV indirilecek, ikinci el fiyatına yeni araba alacaksınız

CHP lideri, Bakan Nebati'nin ÖTV çıkışına yanıt verdi

Kılıçdaroğlu o sözü ikinci kez verdi: Seçimden sonra ÖTV indirilecek, ikinci el fiyatına yeni araba alacaksınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ÖTV ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. "Seçimden sonra ÖTV indirilecek, ikinci el fiyatına yeni araba alacaksınız" sözünü yineleyen CHP lideri, Bakan Nebati'ye, "Her şeyleri skandal, ciddiye alınacak bir tarafları yok" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 25 Temmuz’da Twitter hesabından evinin mutfağından yurttaşlara seslendiği bir video ile ÖTV konusunda 'indirim' vaadinde bulunmuştu. "Bizler iktidara gelinceye kadar araba alımını öteleyin. Araba almayın" çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, "Geldiğimizde halkımızın en çok rağbet gösterdiği araç segmentlerinde ÖTV'yi çizeceğiz" sözü vermiş, ÖTV'nin yalnızca lüks araç alanlarda uygulayacağını belirtmişti.

CHP liderinin bu vaadinin ardından otomobil alımlarında düşüş yaşandığı belirtilirken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin geçen günlerde katıldığı bir toplantıda konuya ilişkin yaptığı açıklama sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Nebati, İstanbul’un Ümraniye ilçesinde basına kapalı düzenlenen toplantıda, ÖTV'yi artırmayı düşündüklerini söyleyerek, Kılıçdaroğlu’nu hedef almıştı. Sosyal medyaya düşen videoda Bakan Nebati, “'ÖTV artırımına mı gitsek' dedik bu genel başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) yanlış anlamış bizi; yanlış dinlemiş. ‘ÖTV indirilecek’ dedi. ‘ÖTV indirilecek’ deyince de millet araba almamaya başladı. Almamaya da devam etsin. (Gülüşmeler) Biz kendi aramızda demedik mi ‘Ya şu ÖTV’yi artıralım da şeyi biraz kıralım” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yeni bir paylaşımda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ÖTV ile ilgili sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Sevgili halkım, bunların Saraydan atanma bakanı ‘biz ÖTV’yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu’ demiş. Söz verdim, seçimden sonra ÖTV indirilecek. İkinci el fiyatına yeni araba alacaksınız. Bunların atanmışlarına gelince, her şeyleri skandal, ciddiye alınacak bir tarafları yok" ifadelerini kullandı.


AdminAdmin