Gündem
Giriş Tarihi : 18-07-2022 16:09

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın millete sesleniş konuşması yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı başladı. Toplantının ana gündemini KYK borçları oluşturacak. 

Kabine, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 14.30'da toplandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KYK borçları konusunda işaret ettiği kabine toplantısından sonra düzenlemenin detaylarının açıklanması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çalışmalarını tamamladığı KYK borçları konusunda 3 seçenek üzerinde duruluyor. Buna göre Üretici Fiyat Endeksi’nden (ÜFE) kaynaklı faizlerin silinmesi/indirim yapılması, burslarda anapara üzerinden alınacak faize yeni sabit oran getirilmesi, ödemelerde daha kolay/uzun vadeli takvimlendirmeye gidilmesi gibi seçeneklerin masada olduğu konuşuluyor. 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve İran'ın da katılacağı Suriye zirvesi için yarın İran'ın başkenti Tahran'a gidecek. Erdoğan burada Rusya lideri Vladimir Putin ile de bir görüşme yapacak. Astana formatındaki toplantıda Suriye'deki son durum masaya yatırılacak. Ayrıca tahıl koridoru da ele alınacak.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın millete sesleniş konuşması yapması bekleniyor.

AdminAdmin