Sivas
Giriş Tarihi : 02-07-2022 17:34

2 Temmuz 1993'te Hayatını Kaybedenler Anıldı

2 Temmuz 1993'te Hayatını Kaybedenler Anıldı

2 Temmuz 1993'te Hayatını Kaybedenler Anıldı

2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nde yaşanan üzücü olayda hayatını kaybedenler karanfillerle anıldı. Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, il protokolü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Tarihi Valilik Binası önünden Sivas Bilim ve Kültür Merkezi'ne yürüyerek burada oluşturulan anı köşesine karanfil bıraktı.

Vali Dr. Yılmaz Şimşek, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada; Sivas’ta yaşanan acı ve üzücü olayın 29. yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Olayda hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyen Vali Şimşek; “Onlara dualarımızı gönderiyoruz. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Tabi Sivas gibi Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Anadolu'nun birlik ve dirlik yurdu, hoşgörü diyarı şehrimizde böyle bir acı olayın yaşanması hepimiz için üzüntü verici. Hepimizi derinden yaralayan bir olay. Aslında bu üzüntü sadece Sivaslıların değil tüm ülkemizin üzüntüsüdür, tüm insanlığın acısıdır. Şüphesiz bu olayda en çok mağdur olan bu olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve onların kederli aileleridir. Ancak bir o kadar da mağdur olan Sivas şehridir.” dedi.

- Sivas, Barışın ve Hoşgörünün Şehridir

Sivas’ın yüzyıllardır barışın, hoşgörünün, sevginin yeşerdiği topraklar olduğunu belirten Vali Şimşek, “Nitekim buradan Aşık Veysel çıkmıştır, Pir Sultan Abdal çıkmıştır. Bu topraklarda kendi istediğini duyurmuştur ve bizlere de hep barışı hoşgörüyü sevgiyi öğütlemiştir, öğretilerinde de hep bu vurgulanmıştır. Bize düşen ise bundan sonra bu olaydan ders çıkarıp aramızdaki birlik ve beraberliği pekiştirmek, sevgi ve hoşgörü tohumlarını tekrar yeşertmektir. Çocuklarımıza, torunlarımıza bizden sonraki nesillere de sevgi dolu, barış dolu, hoşgörü dolu, yarınlar bırakmaktır. Ben tekrar bu olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

- Burada Hayatını Kaybeden Tüm Canlarımıza Hak’tan Rahmet Diliyorum

Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Haydar Baki Doğan ise Sivas’ı 2 Temmuz ile değil Cumhuriyetin temellerinin atıldığı 4 Eylül tarihi ile anmak istediklerini ifade ederek, “Sayın Valim tabi çok güzel konuya değindi. Acımız hiç sönmedi bu acıyı hala dün yaşanmış gibi hissediyoruz. Ben buradan burada hayatını kaybeden tüm canlarımıza Hak’tan rahmet diliyorum ve kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Sivas'ı biz sadece 2 Temmuz olarak anmak istemiyoruz. Sivas'ı kadim bir Anadolu şehri olarak Sayın Valimin dediği gibi uygarlıkların başkenti, Cumhuriyetin temelinin atıldığı bir şehir olarak anmak istiyoruz. 4 Eylül 1919'da Sivas olarak hatırlamak istiyoruz ve Sivas'a yapıştırılmak istenen bu leke tutmamıştır, tutmayacaktır. Biz sadece Sivas'ta 2 Temmuz'da gelip burada anmayı yapıp giden insanlardan değil, diğer günlerde burada olup belediye başkanımızla, valimizle bu topluma nasıl burada birliği beraberliği kardeşliği burada sağlarız diye projeler yapmak düşüncesindeyiz. Bu anlamda ben, katılan tüm protokole teşekkür ediyorum sağ olun.” diye konuştu.

AdminAdmin