Gündem
Giriş Tarihi : 14-06-2022 18:39

Sivaslı hemşehrimiz Yurter Özcan'ın çağrısı karşılık buldu

Sivaslı hemşehrimiz Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ABD Temsilciliği'nin ortaya çıkardığı TÜRKEN Vakfı belgelerinin ardından, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını haberleştiren Tele 1'e ceza verilmişti. ABD'de bulunan CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan'ın çağrısıyla Tele 1'e verilen 1.8 milyonluk cezanın 430 bin lirası ABD'de toplandı.

Sivaslı hemşehrimiz Yurter Özcan'ın çağrısı karşılık buldu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyada paylaştığı açıklamayı yayınlayan televizyon kuruluşlarına yasa ihlali yaptıkları gerekçesiyle üst sınırdan idari para cezası kesilmişti.

'KUMPASI BOZMAK HEPİMİZİN GÖREVİ'

Ceza kesilen kanallar arasında bulunan TELE1'e ABD'den gelen desteği paylaşan Yurter Özcan, şu sözlerle teşekkür etti:

"Ülkemizdeki zor şartlara ve baskıya rağmen, cesaretin ve gerçek gazeteciliğin en önemli temsilcilerinden biri olan Tele 1’e karşı kurulan kumpası bozmak hepimizin görevi.

Tele 1’e verilen 1.8 milyon TL’lik cezanın ödenmesine destek olmak için, ABD’deki yol arkadaşlarımla beraber 430,000 TL’lik (25,025$) katkımızı bugün Tele 1’e ulaştırdık.

İnsanlar arasında 'din, dil, ırk ve mezhep' ayırımı yapmadan 'Demokratik, laik ve özgür bir Türkiye' için mücadelemizi sürdürüp, özgür basının yanında olmaya devam edeceğiz.

Çağrıma destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim."

AdminAdmin