Sivas
Giriş Tarihi : 08-06-2022 15:34

Aksu: “Sivas’ın CHP’ye ihtiyacı yoktur”

AK Parti Sivas İl Başkanı Hakan Aksu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun sert bir dille eleştirerek “Sivas’ın CHP’ye İhtiyacı Yoktur” dedi.

Aksu: “Sivas’ın CHP’ye ihtiyacı yoktur”

Başkan Aksu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sivas’ın Yakupoğlan, köyüne yer tahsis etsinler söz okulu biz yapacağız şeklinde yapmış olduğu konuşmayı sert bir dille eleştirdi.

Başkan Aksu,yaptığı açıklamada şunları ifade etti.

 

“Saygıdeğer Sivaslı Hemşerilerim

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün bir talihsiz açıklama yaparak Sivas üzerinden gündeme gelmek istemiştir. Bu talihsiz açıklama Sivas’ımızı olumsuz lanse ederek algı yapma projesidir. Sivas’ı eğitim üzerinden eleştirmeye kalkan sayın genel başkan bilmelidir ki Sivas Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki hükümetlerimiz zamanında, eğitimden ulaşıma, sağlıktan-turizme, Gençlik ve Spordan Sanayi alanına kadar en büyük payları almıştır ve almaya da devam edecektir.

AK Parti hükümetleri öncesinde, yani 2002-2003 eğitim öğretim yılında aktif kullanılan 3.278 derslik var iken günümüz itibariyle aktif kullanılan 6.301 derslik bulunmakta ve % 100 oranına yakın artış sağlanmıştır. 2003-2022 yılları arasında ilimize toplamda 3.023 ilave derslik yapılmıştır. İlköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 26 iken günümüz itibariyle 16’dır; Ortaöğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 30 iken günümüz itibariyle 20’dir. Öğretmen sayısı 6.146 iken günümüz itibariyle 9.640’tır ve % 57 oranında artmıştır. Özellikle üniversite öğrencilerimiz için yaptığımız 10 Bin kişilik öğrenci yurdu eğitime ne kadar önem verdiğimizi göstermektedir.

Bahsi geçen ve olumsuz algı oluşturulmaya çalışılan Yakupoğlan köyünde bulunan ilkokul/ortaokul binasının depreme dayanıklı olmadığı tespit edilerek 2020 yılında yıkım kararı alınmıştır. 21.08.2020 tarihinde yeni okul binası yapımı için ihaleye çıkılmış ve yüklenici firmaya yer teslimi yapılmıştır. Ancak gelişen süreçte yüklenici firma tasfiye talebinde bulunmuş bu nedenle 24.05.2022 tarihinde projenin tasfiyesine karar verilmiştir. Söz konusu işin yeniden ihale edilebilmesi için gerekli izin alınmak üzere MEB Strateji geliştirme Başkanlığına bilgi ve belgeler gönderilmiştir. Devletimiz tarafından yeni ihale süreci başlatılmış olup 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazır hale getirilecektir.

Şimdi, AK Parti hükümetleri olarak bizim gerek ülke genelinde gerekse ilimizde yaptığımız eserler ortadayken, genel Başkana kamuoyu önünde soruyorum ve cevap bekliyorum.

1-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanınız İmamoğlu, seçim öncesinde,”100 çocuk kapasiteli 150 kreş açacağız. Bu kreşlerde 3 bin kadına istihdam sağlayacağız. Uzun vadede kreşi olmayan mahalle kalmayacak” iddiasında bulundu. Seçimin üzerinden 3 yılı aşkın zaman geçmesine rağmen, İstanbul’un 39 ilçesinde bulunan 782 mahallesinde kreş yapacağını iddia eden İBB Başkanı geçen süre içinde acaba kaç tane kreş yapmıştır. Ücretsiz ve kullanışlı olacağının sözünü verdiği kreşlerden çocuk başına ne kadar ücret istenilmektedir.

2-İmamoğlu seçim öncesinde, “25 yaşın altındaki tüm gençler toplu taşıtlardan ve tüm kültür-sanat etkinliklerinden ve tüm spor tesislerinden yüzde 40 indirimli yararlanabilecek. Toplu taşımada ilk aktarmalar ücretsiz olacak” iddiasında bulundu. Seçim sonrası ise söz konusu vaat unutuldu. İBB yönetimi ayrıca 2020 Eylül ayı meclis toplantısında 25 yaş üstü öğrencilerin, indirimli mavi kartlarını iptal etmek istedi. Buna ne diyeceksiniz?

3-Seçim öncesi yine İmamoğlu İhtiyaç sahibi 75 bin üniversiteliye öğrenim hayatları boyunca geçerli aylık 400 TL’lik burs imkânı sağlayacağız” vaadini verdi ve Meclis Denetim Raporu’nda İBB yönetiminin verdiği resmi sayı 12 bin 334 öğrenciye sadece 8 aylık 400 lira burs verildi. Geriye kalan aylar ve geriye kalan öğrencilerin burslarını ne zaman vermeyi düşünüyorsunuz?

4- Yine seçim öncesinde 500 kişilik 20 yurt yapma sözünü veren İmamoğlu bu yurtların hangisini hayata geçirdi?

5- Son olarak 800 Bin öğrencinin kırtasiye ve giyim yardımı yapacağının sözünü veren İmamoğlu, kaç öğrenciye yardım yaptı?

6- 2009 yılında bizzat kendinizin de adaylık döneminde yerine getiremeyeceğiniz birçok vaadiniz olmuştu. Mevcut Başkan sizin ve kendinin vaatlerini ne zaman yerine getirecek.

Halka hizmet hakka hizmet düsturuyla tüm Türkiye’de projelerini hayata geçiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetleri olarak genel başkana diyorum ki, bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Asıl siz seçim dönemlerinde Belediye Başkanlarınızın verdiği sözleri ve sizinde altına imzanızı attığınız vaatleri yerine getirin. Sivas’ın CHP’ye ihtiyacı yoktur, Sivas’ın her zaman yanında “Arkasında Sivas Olanın Sırtı Yere Gelmez” diyen Recep Tayyip Erdoğan vardır.”şeklinde konuştu.

 

AdminAdmin