Sivas
Giriş Tarihi : 17-05-2022 13:00

Sivas'ta pideye zam

Pide fiyatındaki artışa engel olunamadı. Unun torba fiyatının artmasını neden gösteren fırıncılar katmer ve çörek fiyatını artırmasının ardından pideye de zam talebinde bulundu. Onaylanan zammın ardından pide 3 TL’den satılmaya başlandı.

Sivas'ta pideye zam

Sürekli un fiyatlarındaki artıştan yakınan fırıncılar mecburi olarak zam yapmak zorunda kaldıklarını, zam yapmaktan yana olmadıklarını bu durumun kendilerini de olumsuz etkilediklerini iddia ettiler. Piyasaya göre fırıncılara hesaplı un veren Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kısa süre içerisinde artık fırınlara un vermeyeceğini, bu durumun da ister istemez maliyetleri artıracağını, piyasada unun torbasının çok fazla arttığını aktaran bazı fırıncılar zarar etmemek adına mecburi zam yapmak zorunda kaldıklarını belirttiler.

VATANDAŞLAR ZAMMA TEPKİLİ

Pide fiyatının artmasının somun ekmek fiyatının da artacağına işaret olduğunu aktaran vatandaşlar insanların en çok tükettiği temel ihtiyaç olan ekmeğe zam yapılmasını doğru bulmadıklarını, bir çok insanın günümüzde en fazla ekmek tükettiğinin unutulmaması gerektiğini belirttiler.

AdminAdmin