Sivas
Giriş Tarihi : 27-07-2021 16:39

Sivas’ta İyi partiye oy vermeyi düşünen seçmen “Aleviye oy vermem” düşüncesi !

Sivas’ta geçmişte Ak Partili adaylara Cumhur İttifakını desteklemiş,oy vermiş seçmen grubunun bugünlerde ekonomik sıkıntılar ile boğuşan ve muhalif bir seçmene dönüşmüş kişilerin sayısı Sivas’ta giderek artığı görülüyor.Sivas’ta Ak Partinin sahada AK Partinin sözcüsü olma eğilimi ve savunucuları her geçen gün azalıyor. Sivas’ta troller ve çıkar sahibi kanaat ünlüleri dışında güçlü bir AK Parti savunuculuğuna rastlamak zorlaşıyor.

Sivas’ta İyi partiye oy vermeyi düşünen seçmen “Aleviye oy vermem” düşüncesi !

AK Parti seçmenlerinin, AK Parti’den rahatsız olmalarına ve/veya uzaklaşmalarına neden olan etkenlerle ilgili beklentileri oluşuyor. Buna karşın bu beklentileri karşılayacağını hissettikleri adres bulmakta zorlanmaları, Sivas’ta İyi Partiyi adres olarak görenler bile Sivas’ta İyi Parti İl Başkanı Yusuf Koç’un Alevi kökenli olması bu küskün, dargın ve beklentileri karşılanmayan seçmeni Deva ve Gelecek Partisine Sivas’ta yönlendirdiği edinilen bilgiler arasında.

Ak Partide yaklaşık 20 yıldır aradığını bulamayan ve bundan önce de Ak Partiye oy verenlerin ve şuanda arayış içinde olan büyük bir seçmen kitlesi “CHP’ye oy vermem mümkün değil, Aleviye oy vermem iyi partinin il başkanı Sivas’ta değişmez ise onlarada oy vermem” gibi ifadelere yer verilmesi  insalık dışı bulunurken,  buna karşın bu söylemlerin ve düşüncelerin somut gerçekliği ve doğal sonucu olarak gösterilen seçmen davranışı, düşüncesi Sivas’ta ilk seçimlerde  İyi partinin milletvekili çıkartamayacağını Deva ve Gelecek Partisinin doğru adaylar ile daha şanslı olarak gösteriliyor.

AdminAdmin